• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Salih İstifa Etti, Onursal Başkan Oldu..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yemen’de 33 yıldır iktidarda bulunan Ali Abdullah Salih dün imzaladığı anlaşma ile yetkilerini devretti. Yemen`deki anlaşma uyarınca Salih iktidarı yardımcısına devredecek; Ancak 90 gün boyunca Yemen’in ‘onursal başkan’ı olarak kalacak.

Salih’in iktidarı devretmesi ile arkadaşları ve yakın ailesinin durumu ile ilgili sorunlar da ayrı bir tartışma konusu… Salih ile birlikte arkadaşları ve ailesinin yargılamalardan muaf tutulacağı açıklandı. Yemen ordusunda Cumhuriyet Muhafızları başta olmak üzere ordunun önemli kademelerinde görev alan çocuklarının durumu ise hala muallakta.

İKTİDAR YARDIMCISINA GEÇİYOR
Anlaşma ile iktidar, Salih’in yardımcısı Abdrabuh Mansur Hadi’ye geçecek. Milli birlikte hükümetinin kurulmasının ardından erken devlet başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Salih’in anlaşmanın yürürlüğe girmesi ardından 3 aylığına fahri devlet başkanı olarak kalabileceği de belirtiliyor.

AMERİKA’YA GİDECEK
Salih’in görevden ayrılması talebiyle 10 aydır süren gösteriler sırasında yüzlerce kişi ölmüş, binlerce kişi yaralanmıştı. Salih aleyhindeki eylemler sürerken haziran ayında sarayında saldırıya uğrayıp yaralanmış, üç ay Suudi Arabistan’da tedavi görmüştü. Yemen liderinin imzaların atılmasının ardından tedavi için ABD’ye gideceği bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir