• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Heniyye: `Direniş Filistin`in Özgürlüğü İçin Değişmez Bir Stratejidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - Arap Baharı Kafilesi ile Gazze`ye gelen Mısır âlimlerinden bir heyeti kabul eden Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filisin hükümeti ve Filistin halkı adına konuklara hoş geldiniz diyerek, Mısırlı alimlerin Gazze`ye teşrifinden Filistin halkının iftihar duyduğunu söyledi.

Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: "Ziyaret, Filistin`in özgürleştirilmesinde âlimlerin misyonunu bir kez daha ortaya koydu. Bu ziyaret âlimlerin tarihteki görev ve sorumluluklarını, iktidarla olan ilişkilerini bir kez daha hatırlattı. Bugün âlimlerin her konuda görüş beyan edip tavır aldıklarını görüyoruz. Bu sadece Filistin için değil, bütün ümmet için güzel bir müjdedir. Âlimler ümmete öncülük etmek için yeniden sahaya iniyor."

Bugün ümmetin her alanda kendisine öncülük eden âlimleri vasıtasıyla kendini yeniden keşfettiğini belirten Heniyye, Allah`tan hep birlikte Mescidi Aksa`da namaz kılmayı nasip etmesini dilediklerini ifade etti.

Filistin Başbakanı daha sonra şunları söyledi: "Filistin toprakları İslamî vakıf malıdır. Dolayısıyla bir karışından bile taviz vermek mümkün ve caiz değildir. 67 sınırlarında başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin kurulmasını, işgal rejimini tanımama kaydı ve mültecilerin yurtlarına dönme şartıyla kabul ediyoruz."

ilkha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir