• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Peygamber Sevdası Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum etkinlikleri bölgenin dört bir yanında büyük bir coşkuyla geçerken özellikle Adıyaman’da düzenlenen etkinliğe aşırı güvenlik önlemi damgasını vurdu. Etkinlikten günler öncesinde dağıtılan el ilanlarına müdahele etmek isteyen kimi polisler ilan dağıtan gençleri taciz etti.

Taciz bununla da kalmadı. Peygamber sevdalıları tarafından Sakarya caddesinde düzenlenen büyük mitingde de polis yoğun güvenlik önlemleri alarak mitinge gelenleri didik didik aradı. Alana gelen şahıslar adeta fişlenir gibi aramadan geçirilirken, bu duruma şahit olan bazı Adıyamanlılar alana gelmekten çekinerek geri döndü. Birçok binanın damına kameraların yerleştirildiği Kutlu doğum programına polisin panzerlerle gelmesi tepkilere neden oldu. Programa katılan peygamber Sevdalıları, Hz. Peygember için düzenlenen Kutlu Doğum programının Polis tarafından sanki yasa dışı bir etkinlikmiş gibi yansıtıldığını belirterek polisin tavrına bir anlam veremediklerini söylediler.

Polisin bu iş güzar tavrına rağmen Adıyaman Kutlu doğum Programı büyük bir coşkuyla geçti.

NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Hatırlanacağı üzere geçtiğiz aylarda Adıyaman’da Sivil Toplum Kuruluşlarına polis tarafından bir operasyon düzenlenmiş ve gözaltına alınan STK üye ve yetkililerine Kutlu Doğum etkinliğine katılmak, Filistin için yardım toplamak, israil’i protesto etmek gibi faaliyetleri sorulmuş ve bu etkinlikler suç olarak nitelendirilmişti. Yasal olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında düzenlenen etkinlikler için STK üye ve yetkililerine dava açılmış ve Adıyaman polisi bu operasyonla akıl almaz bir dava sürecinin başlamasına neden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir