• DOLAR 32.557
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2437.206
  • ...
Batman`da 305 yıllık bayram geleneği devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dedeleri Batman`ın Sason ilçesinde yaşayan Ğiya Aşireti yüz yıllardır bir bayram geleneğini sürdürüyorlar. Bayramlarda önce camide Bayram Namazı kılan aşiret üyeleri daha sonra evlerinden getirdikleri yemekleri yer sofrasında hep beraber yiyip Bayram için ev ziyaretlerine çıkıyorlar. İçerde yer kalmadığı zamanlar dışarıda yemek sofraları kuruluyor.

Her bayram bu geleneği devam ettiren aşiret üyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı`nda dedelerinden kalan bu geleneği sürdürüyorlar. 

Daha önce köylerde sürdürdükleri geleneklerini artık mahallelerinde devam ettirdiklerini söyleyen Selahattin Gök, “Bayram namazından sonra birbirimizi ziyaret ederek bayramlarımızı kutladıktan sonra evlerimizden gelen sofralar yere dizilir ve beraberce birlik ve beraberlik içinde kahvaltımızı yaparız. Bu geleneğimiz 305 seneden beri bu şekilde dedelerimizden bu yana devam ediyor. Bu geleneğimizle hakikaten birlik beraberliğimizi, geleceğimizi sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Bu geleneğin devam etmesi için bütün gençlerimizden bunu takip etmelerini istiyoruz. Mesele yemek yeme meselesi değildir. Mesele birlik ve beraberliği sağlamaktır ve bu birliğin birçok yerde örnek olması için mücadele veriyoruz.” dedi.

Diyaettin Dölek ise şunları kaydetti: “Çay Mahallesinde olan bu geleneğimiz devam etmektedir. Bu geleneğimiz inşallah devam edecektir. Bu geleneğimiz babalarımız, dedelerimiz köydeyken başlamış ve halen devam etmektedir. Bu geleneğimiz çocuklarımıza torunlarımıza kadar inşallah devem edecektir.” (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir