• DOLAR 32.252
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2396.393
  • ...
Depremzedeler Sıcak Su Bulamıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van şehir stadyumu amatör sahasında kurulan 120 çadırda oluşan ve binden fazla depremzede vatandaşın kaldığı çadır kentte yaşayan depremzedeler burada sıcak su ve banyo sorunlarının olduğunu dile getirdiler.

"En Büyük Sıkıntımız Burada Banyo Ve Sıcak Su"

12 kişilik ailesi ve bir de özürlü çocuğu aile çadır kentte yaşam mücadelesi veren Bekir Dayı "Birinci depremde evimiz az hasarlıydı onun için evimizde kaldık. Ancak ayın 9`undaki deprem evimizi oturulmaz hale getirdi. Biz ikinci depremden bir gün sonra kurulan bu çadıra geldik, 12 gündür bu çadırdayız. En büyük sıkıntımız burada banyo ve sıcak su sıkıntısıdır. Ben 15 gündür banyo yapamadım buradaki bütün insanlarda öyle çünkü burada banyo yeri yoktur özellikle çocuklarımızın salgın hastalıklara yakalanmasından korkuyoruz yine çok şükür bizim başımızı sokabildiğimiz bir çadırımız var. Onu bulamayanlarda var özürlü olan çocuğumla bir şekilde geçiniyoruz." diyerek yaşadıklarını özetledi.

"Yemekler Buz Gibi"

Depremzede vatandaşlardan Züleyha Alan ise; çadır kentte aşevi olmadığı için vakit yemeklerinin de geç ve soğuk olduğunu söyleyerek "Biz buraya ilk gelenler arasındayız. 12 gündür buradayız yemeklerimiz soğuk ve öğle yemeği ancak ikindiden sonra geliyor. Yemekler buz gibi bir de burada lavabolar umumi olduğu için çok rahatsız oluyoruz. Burada binin üzerinde insan var. Biz hayâ ediyoruz, ayrıca havalarda soğuk çocuklarımızın hastalanmasından endişe ediyoruz. " dedi.

Murat Dalgın-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29361.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29360.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29362.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir