• DOLAR 32.513
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2487.998
  • ...
Otobüslerde Doğalgaz Kullanılacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - İpekyolu Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldılar.

İmza töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Değişen dünya düzeninde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak çöpten önce elektrik elde etme şimdi de otobüslerin yakıtı olarak kullanılan siyensi gazıyla ilgili bir projeyi başlatmış bulunuyoruz. Bu projemize İpekyolu Kalkınma Ajansı büyük destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kalkınma ajansları ülkemiz için büyük önem arz ediyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı hem genel sekreteriyle hem de deneyimli personeliyle kentimize büyük katkı sağlıyor" dedi.

Projenin genel hedeflerinin şehirde halk otobüslerinin CNG`li (Sıkıştırılmış Doğalgaz) sisteme geçirilmesi ile bölgenin hava kalitesini artırmak ve enerji tüketimini azaltarak enerjiden tasarruf sağlamak` olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey, `Proje ile şehirdeki ulaşım kalitesinin artırarak, bölgedeki enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını` vurguladı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan da, "Kurulduğumuz günden beri vizyon sahibi bir belediye başkanıyla çalışmanın gururunu yaşıyoruz. İklim eylem planını yapan ilk şehir olan Büyükşehir Belediyesi çöpten de enerji üreterek bizden destek aldı. Bu projeler bizleri oldukça mutlu etti. Bundan sonra da güzel projelere imza atacaklarından eminim. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şefik Mert- İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir