• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan Kadir Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Batman'da bulunan Kur'an Nesli Platformu, bu akşam ihya edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Tüm Müslümanlara Kadir gecesinde dua seferberliğinde bulunmaya davet edilen mesajda, “Bir taraftan manevi değerlerin zirve yaptığı, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve toplumsal dayanışmanın en güzel tatbikatının uygulandığı Ramazan ayına veda etmenin hüznünü yaşarken bir taraftan da bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesine kavuşmanın sevincini yaşamaktayız.” denildi.

Mesajda, “İdrak etmekte olduğumuz mübarek Kadir Gecesinin, yeryüzü ile gökyüzünün ilahi vahiyle buluştuğu ve ilahi mesajla karanlık dünyanın nura kavuştuğu bir gecedir.” denilerek, “Bu gece zulüm ve tuğyan saltanatlarının yerle bir edildiği, zülüm yerine adaletin, ahlaksızlığın yerine erdemin, düşmanlığın yerine kardeşliğin inşa edilmeye başlandığı, insanlık tarihinin en büyük devriminin gerçekleştiği gecedir. Kadir Gecesi, yolunu şaşırmış, değerlerinden uzaklaşmış insanlığın rehberine kavuştuğu, kadri büyük ve yüce olan bir gecedir.” ifadeleri kullanıldı.

Mesajın devamında, Ramazan ayında ümmetin parçalanmışlığına, dağılmışlığına, oluk oluk Müslüman kanının akarken Ümmetin sadece izlediğine ve yüzbinlerce mazlumun yurtlarından edildiğine işaret edilerek, “Irak`ta, Suriye`de Ümmetin tefrikasını acı gözlerle izledik. Dünyada ve özellikle İslam coğrafyasında yaşanan tüm bu olayların, genelde insanlığın özelde de Müslümanların Kur`an-ın evrensel mesajına ne kadar da muhtaç olduğunun en güzel kanıtıdır. İnsanlığa hayır ve saadet getiren Kur`an`ın anlaşılması ve hayata aksettirilmesi ihtiyacı apaçık ortaya çıkmıştır.” denildi.

“Kadir Gecesini fırsat bilerek ilahi mesajla buluşmalıyız”

İslam ümmetinin yeniden Kur`an ile dirilme ve onun mesajı etrafında kenetlenme zaruretinin doğduğu belirtilen açıklamada, “Bu mübarek Ramazan ayını ve idrak etmekte olduğumuz Kadir Gecesini fırsat bilerek, ilahi mesajla buluşmalıyız. Bu ümmet aralarındaki meselleri Kur`an-ın hakemliğinde çözmeli, kardeşlik ve vahdet esaslı yarınlar inşa etmelidir. Kur`an`sız bir dünyanın karanlık kalacağı gibi, Kur`an etrafında kenetlenmeyen bir ümmetin yarınları da karanlık olmaktan kurtulamayacaktır.” uyarısı yapıldı.

“Kadir Gecesinde dua seferberliğine davet ediyoruz”

Açıklamanın devamında, “Gerek Suriye`de ve gerekse ümmetin birçok yerinde Ümmetin içine atılmış fitne tohumlarının kuruması; Ümmetin tevhit ekseninde Kur`an gölgesinde birleşmesi; Filistin, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan ve diğer tüm dünya mustazaflarının zulümden, zalimlerden kurtulması için tüm Müslümanları bu Kadir gecesinde dua seferberliğinde bulunmaya davet ediyoruz.” denildi.

Açıklamanın sonunda, İslam âleminde aynı zamanda fetihler ayı olarak da bilinen Ramazan ayının İslam ümmeti için hassaten Gazzeli mücahitlere zafer ve yeni fetihler getirmesi niyaz edilerek, "Bu vesileyle Kadir Gecesinin özelde İslam âlemine genel olarak da tüm insanlık âlemi için hayırlar getirmesini diliyoruz." ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir