• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Gaziantep otogarında bayram hareketliliği başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı öncesi otogarlarda yoğunluk yaşanırken bayramı memleketinde geçirmek isteyenler, günler öncesinden biletlerini aldı. Gaziantep`teki otobüs firmaları ise ek seferlerle bayram yoğunluğuna karşı tedbir alıyorlar.

Kimi firmalar ek seferler yapmayı planlarken bazı firma sahipleri ise şu anda bir yoğunluk yaşamadıklarını asıl yoğunluğu bayram dönüşü beklediklerini ifade ettiler.

Ramazan Bayramı arifesi otogarda bir yoğunluk beklediklerini belirten Gaziantep Otogar İşletmeciliği Müdürü Reşat Erikan, bayram dolayısıyla otogarda tüm tedbirleri aldıklarını firmaların seferler için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

“Otogarımızda bütün tedbirleri almış bulunmaktayız”

Ramazan ayında seferler konusunda bir durgunluk yaşadıklarını fakat bayram nedeniyle otogarda hareketli günlerin başladığını belirten Erikan, “Otogarımızda bayramdan dolayı bir hareketlilik bekliyoruz. Ancak Ramazan ayında fazla bir hareketlilik yoktu. Normal zamanlarda 25 bin yolcu olan otogarımızda bayramdan dolayı 50 bin yolcunun gelmesini bekliyoruz. Biz otogarımızda bütün tedbirleri almış bulunmaktayız. Yolcularımızın mağdur olması söz konusu değil. Tüm Gaziantep halkının bayramlarını kutlarım. Aileleriyle beraber huzurlu bir bayram geçirmelerini dilerim.” ifadelerini kullandı.   

Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle kamplarda kalmak istemeyen ve kentte kiralık ev bulamayan Suriyelilerin otogarda kalmalarının kendileri için büyük bir sorun olduğunu şu anda bu sorunu aştıklarını belirten Erikan, “Yaklaşık 1-2 ay öncesine kadar Suriyeliler otogarda yatıp kalktıkları için burada bir hareketlilik vardı. Fakat şu anda her hangi bir hareketlilik söz konusu değil. Gelen Suriyeliler mevsimlik işçilerdir. Otogarımızda yatıp kalkan, burada günlerce kalma olayı yoktur. Suriyeliler olayı otogarda ciddi bir sorun idi. Fakat şu anda öyle bir sorun ile karşılaşmıyoruz. Gelen Suriyeliler genelde yolculuk yapanlardır ve aynı günde dönüyorlar.” şeklinde konuştu.

“Araçlarımız genellikle dolu ama bir izdiham yoktur”

Bayram nedeniyle normal günlere göre bir yoğunluğun başladığını ama asıl yoğunluğun bayram dönüşü olacağını belirten otobüs işletmecisi Ercan Babur, “Şu anda otogarımızda ciddi bir yoğunluk yoktur. Bayramdan sonra yoğunluğumuz başlar. Araçlarımız genellikle dolu ama bir izdiham yoktur. Bu izdihamı bayramdan sonra bekliyoruz.” dedi.

Bayramda genelde Gaziantep`in çevre illerine yapılan seferlerde yoğunluk yaşadıklarını idile getiren Baur, “Son 1-2 gün kala yakın mesafelere, Osmaniye, İskenderun, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi vilayetlere giden çok olur. Uzun mesafedeki yerlere birkaç gün öncesinden gidiliyor. Şu an yer bulamama gibi bir sıkıntı yoktur. Bütün yoğunluk bayramdan sonra olmaktadır.” ifadelerini kullandı.      (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir