• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
Mardin`de 3 dilde mevlit okunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bin aydan daha hayırlı gece olarak bilinen Kadir Gece`sinde Mardin`de birden fazla etkinlik düzenleniyor. Bu gecede Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tüm camilerin sabaha kadar ibadete açık olacağını söyledi ve çeşitli etkinliklerin olacağını da duyurdu.

Coşkun, “Halkımızın o geceyi en hayırlı bir şekilde geçirmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ayrıca şehrin önemli ibadet alanlarından biri olan Kasımiye Medresesi`nde 3 farklı dilde mevlit okunacak.” dedi.

Kadir gecesinin tüm ruhunu camilerde hissedileceğini ifade eden Coşkun, “Fuat Yağcı, Küba ve Ulu cami gibi büyük yerlerde Kur`an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunacak.” diyerek şehirdeki hazırlıklardan bahsetti.

Ramazan ayının sonuna doğru gelirken Kadir gecesiyle ilgili hazırlıklar devam ediyor. Kur`an`ın indirildiği bu günlerde İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun bu gecenin önemiyle ilgili konuştu. Bu gecede Kur`an-ı Kerime yüreğimizi sonsuz açmamızı söyleyen Coşkun, “Dünya hengâmesinde zaman zaman bunalan ruhlarımızı, paslanan gönül aynalarımızı âyet âyet, sûre sûre ilahi sözün nuruyla aydınlatmamız gerekmektedir. Varlığımızı onunla anlamlandırmamız ve kul olarak yaşantımızı onunla inşa etmemiz gerekmektedir.” dedi.

Kur `anla gelen bereketli bir ömür

Kur` anı Kerim`in kıymetinin en çok bu gecede bilinmesi gerektiğini söyleyen coşkun şunların altını çizdi; “Kur`an`la irtibatımız ölçüsünde değer kazanır ya da değer kaybederiz. Kur`an`a değer verdiğimiz ölçüde gönül dünyamızı mamur ve mesut eder, dünyamızı da barış ve esenlik yurduna çevirebiliriz.” Kadir gecesini anlamlı geçirmenin en güzel yolu tefekkür etmekten geçer diyen Coşkun şunları söyledi: “O, insana kendini, dünyasını, ahiretini tanıtan bir hayat kitabı ve rehberidir. O, insana asla eğrilik bulunmayan dosdoğru bir yol ve istikamet çizer. Onun sahifelerini açan, onda kendini bulur; Rabbini bulur; saygı ve sevgiyi, sadakat ve muhabbeti bulur. O, hayra anahtar, şerre kilit ilahi bir kitaptır. Bu kitaba gönül veren, tevhide sadakatiyle İbrahim Halilulah olur; türlü çilelere karşı sabrıyla Eyüp olur; türlü tuzaklara karşı iffet ve hayasıyla Yusuf olur; türlü firkat ve musibetlere karşı metanetiyle Yakup olur.”

Dünyadaki terör olaylarına, savaşlara ve katliamlara değinen Coşkun merhamete sığınmamız gerektiğini ifade etti. Coşkun “Dünyanın dört bir yanında mazlum kanı dökülmekte; küçücük çocuklar acımasızca katledilmekte; analar, elleri sinesinde gözyaşı dökmekte; kardeş, gözünü kırpmadan kardeşini öldürmektedir. Bu durum, ‘Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir.` ilahi mesajıyla insanla buluşan Kerim Kitabımızın hak, adalet, insaf, şefkat ve merhamet çağrılarına ne kadar da muhtaç olduğumuzu göstermektedir.” dedi.

“Kur` anla yüzleşelim”

“Kur`anı Kerimin güzelliğiyle hayatımıza yeniden şekil vermeliyiz” diyen Coşkun, her şeyden önce Kur` anla yüzleşmemiz gerektiğini kaydetti. Coşkun sözlerine şöyle son verdi; “Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını Cenab-ı Hak`tan niyaz ediyorum.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir