• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.879
  • ...
CHP`li Başkan ve Eşi Hep Ceplerine Çalışmışlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 milyon dolar değerin üzerinde rezidans ve villa sahibi olduğu ortaya çıkan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi`nin mal varlıkları tartışılmaya devam ediliyor.

BÜTÇE`NİN YÜZDE 24`Ü MERKEZDEN!

Sayıştay`ın son yayınladığı 2013 yılına ilişkin Denetim Raporu`nda Ataşehir Belediyesi`nin 218 trilyon 728 milyar gelir elde ettiği, buna mukabil aynı yıl içerisinde 278 trilyon 250 milyar TL harcama yapıldığı ve aradaki 60 trilyon civarındaki açığın borçlanma ile kapatılmaya çalışıldığı kaydedildi. Sayıştay Raporu`nda ayrıca belediye gelirlerinin % 24`üne tekabül eden 52 trilyon 404 milyarlık meblağın da merkezi idareden gönderilen kaynak olduğuna dikkat çekildi.

Eşinin mal varlığıyla ilgili tartışmalara ‘varlıklı` olduğunu söyleyerek cevap vermeye çalışan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Mülkler benim, bağış yoluyla eşimin ve kızımın üzerine geçirdim” açıklamasında bulunmuştu.

‘SIFIR` BELEDİYE NASIL BATIRILIR!

Birkaç bin TL`lik memur maaşıyla yüzlerce milyon dolar değerindeki mülklere sahip olduklarını öne süren İlgezdi Ailesi`nin, ilk yöneticileri oldukları Ataşehir Belediyesi`ni bir sonraki yönetime ne kadar borçla teslim edecekleri merak ediliyor.

1 YILDA 60 trilyon AÇIK!

Belediyede eşinin kontenjanından Sosyal ve Kültür İşleri Koordinatörü olan Gamze Akkuş İlgezdi ve eşi Battal İlgezdi`nin yönettiği Ataşehir Belediyesi bütçesi, sadece 2013 yılında 60 trilyon açık vermiş. Belediyenin güncel toplam borcu ise henüz bilinmiyor.

KDV YÜZSÜZLÜĞÜ!

CHP`li Battal İlgezdi ve eşi CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi`nin yönetimindeki Ataşehir Belediyesi`ni denetleyen Sayıştay müfettişleri büyük bir KDV yolsuzluğunu da tespit ettiler… Sayıştay Raporu`nda ‘Bulgu 2` başlığı ile yer verilen ve 27 milyon 537 bin TL`lik gelirin KDV`sinin ödenmemesi üzerine kurulu ‘vurgun` girişimi müfettişlerin dikkati neticesinde boşa çıkmış oldu. Böylece kamunun 4 milyon 956 bin 800 TL zarara uğraması önlendi.

ATAŞEHİR BORÇ BATAĞINDA

Bu arada Gamze Akkuş İlgezdi`nin, milletvekili seçilmeden önce başkan olan eşi Battal İlgezdi ile beraber yöneticisi olduğu Ataşehir Belediyesi`ni borç batağına soktukları ortaya çıktı.

Vahdet Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir