• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnak`ta Hüda Par üyesine bombalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Hür Dava Partisi(Hüda Par) İl Başkanlığı'nda üye olan Ahmet Osal 1 yıl içerisinde 3.cü kez evine saldırı yapıldı.

Dün gece saat 01:10 sıralarında gece bahçede istinat duvarı yapımı için çalıştıkları sırada meydana geldi.Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Hüda Par üyesi Ahmet Osal'ın evine el yapımı parça tesirli 2 adet ses bombası atıldı.

Evinin içerinde salona atılan bombanın biri patlarken evde maddi hasar meydana geldi.Diğer ses bombası evlerinin arka girişindeki avluda patlamadı.

Olay yerine gelen kolluk güçleri evde incelemelerde bulundu.Hasar tespit çalışması ve ses bombasının patlamayanını inecelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Konu hakkında bilgi veren Hüda Par İl Başkanı Abdullah Kılınç, bölgede mütedeyyin insanların yıllardır haksızlık ve zulümlere karşı karşıya kaldığını belirtti.

Üyelerine belirli tarihlerde de evine 2 kez saldırı gerçekleştirildiğini belirten Kılıç, can kaybının olmamasının sevindirici olduğu aktardığı açıklamasında şöyle dedi; "Bizim üyemize daha önce yerel seçimlerde evine 2 defa molotof atılarak yakılmak istendi. Can kaybının olmaması sevindiricidir. Umarız bu olaylar son bulur. Biz bu olayları tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu gibi olaylar kimseye fayda sağlamaz. Çözüm üsreci ölüm sürecine dönmüştür. Biz hem devletten hemde PKK'den daha çok bu çözüm sürecine destek verdik. Ama bu süreç itibariyla her iki kesimden de Hüda Par zarar görmüştür"

Paralel yapı mensuplarının kendi partilerine ve ülkeye büyük zararlar verdiğini belirten Kılınç, "Paralel örgüt son zamanlarda Hüda Par'a karşı adam öldürme adam kaçırma gibi olayların faillerini yakalanmadığını gözlemliyoruz. Bu olayların özellikle bölgemizde cereyan etmesini istemiyoruz. Devletin bir an önce kalıcı çözümler yapmasını istiyoruz" dedi.

Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir