• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yenisini alamayanlar ikinci el eşyaya yöneliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da son yıllarda ikinci el mobilya ve beyaz eşya alım satımında artış gözlendi. Kimileri mağazalardan daha yeni mobilya ve beyaz eşya alıp eskisini satarken kimisi ise parası olmadığından dolayı ihtiyacını daha ucuz alabildiği ikinci el eşya satan spotçuların yolunu tutuyor.

Özellikle Suriyeli göçmenlerin daha sık uğradığı ikinci el satan spotçularda; yaz aylarında başta buzdolabı olmak üzere daha çok beyaz eşyaya talep oluyor. Televizyon ve çamaşır makinesi gibi elektronik eşyaların yanı sıra çekyat ve kanepe gibi ev eşyaları da oldukça rağbet görüyor.

Spot satan işyerlerinin gariban pazarı olmasının yanında Adana`ya tayini çıkıp eşyasını getiremeyen memur ve üniversiteye okumaya gelip ev tutan öğrencilerin de uğrak mekânı olduğunu belirten esnaf, mağazada 2 bin TL olan bir ürünü kendilerinin 400 TL`ye sattıklarını söylüyor.

Adana`da spot ve ikinci el satan onlarca işyerinin bulunduğu Kocavezir İş Merkezi`nde mikrofonlarımıza konuşan esnaf, ikinci el ürünlere gün geçtikçe talebin arttığını belirttiler.

“İkinci el eşyayı daha çok dar gelirli aileler alıyor”

Spot ve ikinci el eşya satan mağazaların garibanın uğrak yeri olduğunu ifade eden esnaf İsmail Tunuğ, “Son yıllarda ikinci el mobilya ve beyaz eşya alım satımına ilgi arttı. İş merkezimizde onlarca işyeri ikinci el alıp satıyor. İkinci el eşyayı daha çok dar gelirli aileler alıyor. Müşterilerimizin arasında Suriyeli aileler de yoğunlukta. Ayrıca kentimize tayini çıkan memurlar da eşya getirmekten çok ikinci el almayı tercih ediyor. Okulların açılmasına yakın bir zamanda ise üniversiteli öğrenciler, kiraladıkları evler için ikinci el alıyor.” dedi.

İkinci elde fiyatların gayet ucuz olduğuna dikkat çeken Tunuğ, “Bozuk ürün de vermiyoruz. Gelen beyaz eş-yaları önce servis arkadaşlarımıza götürüp kontrol ettiriyoruz. Arızası var mı yok mu onu tespit ediyoruz. Ona göre fiyat verip alıyoruz, arızasını giderdikten sonra satışa sunuyoruz. Yeni ve spot ürünlerimizi de işyeri garantili satıyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli.”diye konuştu. Tunuğ, mağazada 3 bin TL olan bir dolabının spotçuda 750 TL`ye, 2 bin TL olan çamaşır makinesinin ise 600 TL`ye satıldığını sözlerine ekledi.

“Mağazalarda sıfır ürünler çok pahalı”

Dar gelirli vatandaşın mağazalardan alamadığı ürünün ikinci elini çok uygun bir şekilde spotçudan aldığını belirten Mehmet Markan isimli esnaf ise “Mağazalarda sıfır ürünler çok pahalı. Burada buzdolapları 200 TL`den başlıyor. Mağazada sıfırı 3 bin TL olan bir buzdolabının ikinci eli bizde 600 TL. Spot ve ikinci el satan esnafta başta buzdolabı olmak üzere, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlı ocak, televizyon, oturma grupları ve elbise dolapları gibi tüm ürünleri bulmak mümkün.” şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir