• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
`Halka ve hakka teslim olanlar galip oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ömrünü sadece engel çıkarmaya adamış çevreler var. Onlar mağlup oldu. Halkı arkasına alanlar, hakka teslim olanlar galip oldu' dedi.

Dostluk Derneği'nin Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlediği iftar programında konuşan Erdoğan, 40 yıllık siyaset hayatı boyunca birlikte yol yürüdüğü, mücadelede verdiği, dava arkadaşlığı yaptığı, bugün rahmeti rahmana kavuşmuş kardeşlerini, ağabeylerini ve büyüklerini şükranla, minnetle, rahmetle yad ettiğini belirterek, katılımcıların, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi'ni tebrik etti.

Erdoğan, 40 yıl boyunca millete hizmet etmekten asla usanmadıklarını, çıktıkları kutlu yolda, milletle her zaman aynı istikamette yürüdüklerini, millete mahcup olacak, güvenini sarsacak, gönül bağını tahrip edecek bir yola asla tenezzül etmediklerini söyledi.

'Egolarının kurbanı olanları oldukları yerde bıraktık'

İhanet edenlerin, hırsına yenik düşenlerin, korkanların, egolarının kurbanı olanların, nefesi kesilenlerin elbet çıktığını, onları oldukları yerde bıraktıklarını ve yola devam ettiklerini anlatan Erdoğan, bu süreçte darbe teşebbüslerine, provokasyonlara, sabotaj girişimlerine maruz kaldıklarını ama asla mücadeleden vazgeçmediklerini, istikameti değiştirmediklerini, duruşlarını bozmadıklarını belirtti.

Sadece içeriden değil ulusal ve uluslararası baskı gruplarının da her türlü oyunu oynadığını, yılmadıklarını, usanmadıklarını üzerine üzerine gittiklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zira biz biliyorduk ki hakimler hakimi olan sadece Allah'tır. Zor ve meşakkatli bir sefere çıktığımızı, uzun bir yolun yolcusu olduğumuzu biliyorduk. Çünkü ömrünü sadece çelme takmaya, engel çıkarmaya, bozgunculuğa adamış bir çok çevre var. Aynı şekilde tüm umudunu, darbeye provokasyona, manipülasyona, iç ve dış vesayet odaklarının baskılarına bağlamış olanlar var. Yürümediler mi? Yürüdüler. Cübbeleriyle yürüyenler oldu. Neticesi ne oldu? Koskoca bir hiç. Onlar mahcup oldu. Onlar mağlup oldu. Halkı arkasına alanlar, halkın çizdiği istikamette gidenler, hakka teslim olanlar galip oldu. Biz ise bugüne kadar her ne yaptıysak, bunlara rağmen yaptık."

'Yunanistan'dan medet umanlar oldu'

Komşu ülke Yunanistan'da yaşanan olayları "manidar" olarak niteleyen Erdoğan, 'Hatta onları örnek almak suretiyle, hatta onları mitinglerine getirebilme anlayışıyla onlardan medet umanlar oldu. Ama devlet anlayışı bu değil. Devlette devamlılık esastır. Öyle kurusıkı gönderme yapmakla bu işler olmuyor. Biz de IMF'ye 23,5 milyar dolar borç ile devraldık bu ülkeyi. Sıfırladık ve biz IMF'ye borç verecek ülke konumuna geldik. Aynı şekilde, Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolarken, hamdolsun onu 125-130 milyar dolarlara çıkardık. Bu bir güçtür ve bu güç bizi ekonomide farklı yerlere taşıdı. Milletimize sarsılan özgüvenini yeniden kazandırdık' şeklinde konuştu.

'Dünyada böyle kamp görmedim'

Erdoğan, Türkiye'ye 4,5-5 yıl içinde gelen Irak ve Suriyelilere yapılan harcamanın 6 milyar doları aştığını vurguladı.

Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in Midyat'taki iftarda yaptığı konuşmada, "Ben kendimden utanıyorum. Çünkü dünyada bu kampın benzeri bir kamp görmedim. Gittiğim kampların hiçbirisiyle mukayese edilecek bir kamp değil burası" dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sağlık imkanlarıyla, okullarıyla, bunun yanında verilen hizmetlerle, yeme, içme, giydirme, her şeyiyle... Türkiye bunları yaparken ecdadından aldığı ilhamla, dersle yapıyor. Sadece vatandaşlarının değil, tüm mazlumların ve mağdurların umudu bir ülke olmanın sorumluluğunu başarıyla taşıyoruz. İnşallah bu kutlu yolculuğu devam ettireceğiz' diye konuştu. 

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir