• DOLAR 32.224
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2452.97
  • ...
Gaziantep Umut Der Ramazan ayında da muhtaçları unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı yardımları kapsamında bine yakın aileye gıda ve çeşitli yardımlarda bulunan Umut Kervanı Yardım Platformuna üye derneklerden Gaziantep Umut Der, Ramazan ayı sonuna kadar iki bin muhtaç aileye yardım etmeyi hedefliyor.

Ramazan ayı yardımları kapsamında yaptıkları ve yapacakları yardımlar ile ilgili bilgi veren Gaziantep Umut Der Sekreteri Nihat Bakşi, Ramazan ayında muhtaçların yüzünü güldürmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti.

Hayırseverlerin Ramazan ayında hayır yapmak için harekete geçtiği ve hayır kurumlarının fakirlere yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını dile getiren Bakşi, “Bizler de Gaziantep Umut Der olarak hayırseverleri fakir ve muhtaçlarla buluşturmak için kollarımızı sıvadık. Bu ayda fakirlerin umudu olmak için tüm çabayı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Cennet kapılarının açıldığı cehennem kapılarının kapandığı aydır”

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ve mübarek aya kavuştukları için Allah`a hamdettiklerini belirten Bakşi, “Başı mağfiret, ortası rahmet ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayındayız. Ramazan ayı bereket ayıdır. Yine Ramazan ayı cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı ve cehennem kapılarının sonuna kadar kapandığı aydayız. Ramazan ayı gerçekten bereket ayıdır. Bu ay hayırseverlerin hayır yapmak için harekete geçtiği ve hayır kurumlarının fakirlere yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde oldukları aydır.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Umut Der olarak dernek üye ve gönüllüleri ile yoğun bir çalışmanın içerisine girdiklerini dile getiren Bakşi, “Biz hayır kurumu olan STK`lara bu ayda daha çok iş düşmektedir. Ramazan ayında bütün hayır kurumları yoğun bir çalışma içerisine girerler. Fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmak için hayırseverlerden talebimiz, onların verecekleri zekat başta olmak üzere yapacakları sadaka ve hayırlarına talibiz. Bizlere verilen yardımları fakir ailelere ulaştırmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Hayırseverlerimiz bu noktada hiçbir endişeye kapılmadan direk kendileri ile beraber tespit etmiş olduğumuz fakirlere yardım edebilirler.” dedi.

“Hayırseverler fakir ailelerin dualarını alırlar”

Gaziantep Umut Der olarak derneklerinde 3 bin 700 fakir ailenin kayıtlı olduğunu kaydeden Bakşi, “Şu anda bizde kayıtlı olan 3 bin 700 aile fakir aile var. 3 bin 700 aileye yardımlarımızı ulaştırmak için ciddi anlamda yardıma ihtiyacımız var. Bu fakir aileler içinde gerçekten acil olarak yardıma ihtiyacı olan aileler vardır. Bizler hayırseverlerimizin yapacakları yardım ile bu fakir ailelerin dualarını almalarını istiyoruz. Bu Ramazan ayında hepimizin duaya ihtiyacı vardır.” dedi.

“Suriyeli sığınmacılara da yardım ediyoruz”

Suriye`deki iç savaştan kaçarak Gaziantep`e sığınan Suriyeli sığınmacılara da yardım ettiklerini belirten Bakşi, “Yine aynı zamanda 4 yıldır aralıksız olarak devam eden Suriye`deki iç savaştan kaçarak Gaziantep`e yerleşen mağdur Suriyeliler var. Bizler kurum olarak Suriyeli sığınmacılara da yardım ediyoruz. Çünkü onları bu yardımlardan mahrum bırakmak istemiyoruz. Bizler de Umut Der olarak Suriye`deki iç savaştan kaçarak şehrimize sığınan fakir, yetim, dul ve zor durumda olan Suriyeli sığınmacılara yardımlarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bizler onların da umudu olmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Şu ana kadar toplamda 940 aileye yardımda bulunduk”

Ramazan ayı başından itibaren yüzlerce aileye yardım ettiklerini ve yardımlarının devam ettiğini belirten Bakşi, “Yaptığımız yardımları her ay olduğu gibi bu ay sonunda kamuoyu ile paylaşacağız. Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı içerisinde 350 aileye gıda, 200 Suriyeli aileye giyim, 150 aileye temizlik ürünleri, 300 aileye kırmızı et yardımı yaptık. Ramazan ayı içerisinde de şu ana kadar 60 aileye yardımlarda bulunurken, yine hayırseverlerin vermiş oldukları alış veriş kartlarını 150 aileye verdik. Şu ana kadar toplamda 940 aileye yardımda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Bakşi, kendilerinde kayıtlı olan 3 bin 700 fakir aileye yardım etmek istediklerini belirterek, “Hedefimiz de bu ailelerin tamamına ulaşmaktır. Bu konuda hayırseverlere büyük iş düşmektedir. Bu fakir ailelerin ciddi anlamda hayırseverlerin yardımlarına ihtiyacı var. Bu anlamda bizler hayırseverlerimize yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hayırseverlerimizle birlikte gidip bu aileleri gezebiliriz.” dedi.

“Yardımlarımız sadece Ramazan ayı ile sınırlı değil”

Ramazan ayının sonuna kadar tüm muhtaç ailelere yardımların ulaşmasını hedeflediklerini aktaran Bakşi, bu anlamda hayırseverlerin yardımlarına ve desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, yardımlarının sadece Ramazan ayı ile sınırlı olmadığını ve Ramazan ayı sonrası da muhtaç ailelere yardımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Bakşi, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu anlamda el broşürleri hazırladık. Bu broşürleri esnaflarımıza dağıttık. Esnaflarımız da büyük ilgi gösterdiler. Bu noktada esnaflarımız artık bizleri tanıyor. Bu da bizleri sevindiriyor. Hayırseverlerimden aldığımız yardımları makbuz karşılığında alıyor ve makbuz karşılığında da yardımlarımızı dağıtıyoruz. Bizlere ulaşmak isteyen hayırseverler bizatihi derneğimize gelip yardımlarını verebilirler. Ya da irtibat telefonları ile bizi arayıp bizler yardımlarını alabiliriz. Tüm hayırseverlerimizin yapmış oldukları ve yapacakları yardımları Rabbim kendi katında kabul etsin. Tüm üye ve gönüllerimizin de rabbim emeklerini zayi etmesin.”   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir