• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Bursa Valisi orucunu Kur`an talebeleriyle açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Ramazan ayı boyunca toplumun farklı kesimlerinde iftar yemeklerine katılarak orucunu açmaya devam ediyor.

İftar programının bu günki durağı ise İsmail Hakkı Bursevi Kuran Kursu oldu. Vali Karaloğlu, Hafızlık eğitimi gören öğrenciler ile orucunu açtı.

İftar öncesinde İsmail Hakkı Bursevi Kuran Kursu öğrencileri ile sohbet edip yerleşkeyi gezen Vali Karaloğlu, İsmail Hakkı Bursevi Hazretlerininin kabri başında dua etti.

İsmail Hakkı Bursevi'nin manevi huzurunda iftar sofrasını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu: "Allah tuttuğunuz, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bu akşam İsmail Hakkı Bursevi Hazretlerinin manevi huzurunda bir iftar sofrasını sizlerle paylaşmış olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. İftarlarda toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelmeye çalışıyorum. Her akşam farklı mekânlarda, genelde halk ile buluşmaya çalışıyorum. Bu akşam da hafızlık eğitimi alan çocuklarımız ile beraber olmayı arzu ettim. Ben çok teşekkür ediyorum kendilerine, her birinizin ayrı ayrı Ramazanlarını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Ramazan Ayının ülkenin birliğine, dirliğine vesile olmasını, İslam Dünyasında akan kanın, akan gözyaşının durmasına vesile olmasını temenni eden Vali Karaloğlu, “Allah'tan oruçlarımızı kabul etmesini niyaz ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

İftar programı, Bursa`nın temel taşlarından olan Nemçe Gazisi İsmail Hakkı Bursevi Hazretlerinin yaptırmış olduğu Cami-i Muhammedi'nin avlusunda kılınan teravih namazı ile son buldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir