• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Çocuklardan 'camilerimize sahip çıkalım' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da okulların tatile girmesini fırsat bilen binlerce çocuk, tatillerini yaz Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim eğitimi alarak değerlendiriyor.

İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan çocuklar, Allah’ın evi olan camilere herkesin sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptılar.

Yaklaşık 3 yıldır yaz Kur’an kurslarına geldiğini belirten Eyüp Akan (11), “Dışarıda boş gezmektense camiye gelmek bana daha güzel geliyor. Camide Allah’ın kelamını öğreniyoruz, sohbet yapıyoruz. Caminin yazı veya kışı olmaz, her zaman camilere gelmek gerekir.” dedi.

“Burada dostluk ve arkadaşlık var”

Camide Allah’ın dinini öğrendiklerini ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Serkan Minaz (13), “Camilerde hep güzel şeyler öğreniyoruz. Kötü yollardan uzaklaşıyoruz. Kur’an’ı ve Peygamberimizi öğreniyoruz. Camiye gelmeyen çocukların da camiye gelmesi lazım. Çünkü burada dostluk ve arkadaşlık var.” ifadelerini kullandı.

Herkesin Allah’ın evi olan camilere gelmesi tavsiyesinde bulunan Hasan Özbey (13), şunları söyledi: “Camide Kur’an’ı, dinimizi ve güzel ahlakı öğreniyoruz. Dışarıda boş gezeceğimize camiye geliyoruz. Dinde güzel ahlak nasıl olur ve Allah’a nasıl bir kul olacağımızı öğretiyorlar.”

“Camilere sahip çıkmalıyız”

10 yaşındaki İbrahim Solmuş, herkesin camilere sahip çıkması tavsiyesinde bulunarak, “Camide tecvit dersleri alıyoruz. Kur’an derslerini ve dinimizi öğreniyoruz. Camilerimizi seviyoruz, bütün çocukların camiye gelmesi lazım. Camilere sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

Camiye gelmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Bekir adlı öğrenci ise, “Allah’ın söylediklerini yapmamız gerekiyor. İbadetlerimizi yerine getirmeliyiz. Allah’a hamd etmemiz lazım ve her zaman camiye gelmek lazım. Camide Allah’ı öğreniyoruz ve Kur ’an-ı Kerim’i anlamaya çalışıyoruz. Dışarıda olanları da camiye çağırıyoruz.” diye belirtti. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir