• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Tepsi yemekleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan tepsi yemeklerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten fırın ustaları, ekmekten çok yemek pişirdiklerini belirterek, Gazianteplilerin tepside hazırladıkları yemeklere özellikle Ramazan ayında daha fazla teveccüh ettiklerini söyledi.

Tepsi yemekleri ile çömlekte güveç gibi yemekleri yaklaşık 1-2 saat içerisinde pişirdiklerini ifade eden fırıncılar, tepsi yemeklerinin yanı sıra lahmacunun da çok talep edilen yemeklerden olduğunu söyledi.

Vatandaşlar Ramazan ayında tepsi yemeklerini tercih ediyorlar

Gazianteplilerin tepsi yemeklerinin çok meşhur olduğunu belirten Fırın Ustası Sadık Arslan, vatandaşların tepsi yemeklerini taş ocakta piştiği için özellikle Ramazan ayında tepsi yemeklerini tercih ettiklerini ifade etti.

Ramazanın her yönüyle ayrı bir güzelliği var

Tepsi yemeklerini sürekli olarak pişirdiklerini aktaran Arslan, Ramazan ayında vatandaşların tepsi yemeklerini daha çok tercih ettiklerini söyleyerek, “Bizler oruçlu olmamıza rağmen vatandaşların yemeklerini iftar saatine yetiştirmeye çalışıyoruz. Tabi tüm bu zorluklar içinde tatlı bir heyecan ve yorgunluk oluyor. Ramazanın her yönüyle ayrı bir güzelliği var.”şeklinde konuştu.

Özellikle ocak başında ekmek ve tepsi yemeklerini pişiren ocak ustalarının işlerinin daha yorucu olduğunu dile getiren Arslan, fırının önünde ekmek pişiriyoruz. Fakat tuttuğumuz orucun ona göre de mükâfat var.” dedi.

Gaziantep’te aşırı sıcağa rağmen fırın sıcağında oruç tutmakta zorlandıklarını, ama buna rağmen yine de oruçlarını bozmadıklarını dile getiren Arslan, sahur ve iftar saatlerinde yaşanan yoğunluk ve sıcak havalara rağmen ‘Oruç Allah’ın emridir’ diyerek oruç ibadetlerini yerine getirdiklerini belirtti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir