• DOLAR 32.22
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2451.35
  • ...
`Dağa çıkarılan çocuklar derhal ailelerine teslim edilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çözüm Der Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin PKK'nin sınır dışına çekilmesiyle ters orantılı bir şekilde örgütün dağ kadrosuna eleman katmalarının giderek artış gösterdiğini ve bu sayının son yılların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekti.

Çözüm Der Genel Başkan Ezgin yaptığı yazılı basın açıklamada, PKK tarafından kaçırılarak dağa çıkarılan veya çıktığı belirtilen insanların içinde 18 yaş altı çok sayıda çocukların olduğu belirtilerek, götürülen çocukların birçoğunun zorla kaçırılarak götürüldüğü iddialarına dikkat çekildi.

Birçok uluslararası toplum kuruluşu ve sözleşmelerde 18 yaş altı çocukların normal ağır işlerde çalışmalarının dahi yasaklandığını ifade eden Ezgin, “Bugün 2000 ve 2001 doğumlu daha körpecik yavruların eline silah vermek, silahlı çatışmaların ortasında, savaş alanlarında can vermelerini görmek hangi ideolojiye sığındırılacaktır. 15-16 yaşındaki yavruların iyiyi, doğruyu ve yanlışı birbirinden ayırt etme ve fark edebilme iradesi var mı ki kendi rızalarıyla gittikleri kabul görsün?” ifadelerini kullandı.

Çocukların yerinin ana kucağı ve okulları olduğunu belirten Ezgin, çocukların savaş ve çatışma alanlarında heba olmalarının vicdana sığmayacağını söyledi.

Ezgin, “18 yaş altı dağa çıkarılan çocukların derhal ailelerine teslimini, normal hayatlarına gönderilmesi çağrısında bulunmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

Halkın bölge sorunlarının çözümünü siyaset ile ve mecliste istediğine vurgu yapan Ezgin, halkın verdiği bu mesajın iyi algılaması gerektiğini ve bu mesaja dayanarak silahların derhal toprağa gömülerek siyasetin elinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ezgin, “Bunun yanında çözüm sürecinin olmazsa olmazı silahsız ve çatışmasız bir ortamdır. Silah ve çatışmanın olduğu, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin zafiyet oluşturduğu şikâyetleri karşısında çözüm sürecinden bahsetmek ve olumlu sonuca gitmek abesle iştigaldir.” şeklinde konuştu.

Çözüm ve barış girişimlerinin ciddi seviyeye geldiği bir dönemde karakol baskınları, şantiye araçlarının yakılması gibi eylemleri süreci bitirmeye yönelik provokatif eylemler olarak gördüklerini belirten Ezgin, son olarak şöyle konuştu:

“Devlet muhakkak ki çözüm sürecinin devamı süresince vatandaşlarının can ve mal güvenliğini koruma ve bu konuda Zaafiyet oluşturmama yükümlülüğü ve sorumluğu altındadır.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir