• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Batman'da tahtlara ilgi azaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Havaların sıcak geçtiği Batman’da toplumun vazgeçilmezi olan damlarda yatmanın vazgeçilmezi olan tahtlara olan ilginin azaldığını belirten Batmanlı marangozlar, son zamanlarda tahtlara olan ilgisizlikten dolayı iş yapamayacak duruma geldiklerini söylediler.

Eskiye göre dam palaslara ilginin neredeyse bitme noktasına geldiğini söyleyen marangozlar, her geçen gün teknolojinin ilerlemesiyle asırlardır gelenek haline gelen taht palasın son bulma noktasına geldiğini ifade ettiler.

Eski Sanayi Sitesi marangoz esnafından Mehmet Yıldırım, son zamanlarda damlara kurulan tahtlara olan ilgisizliğe vurgu yaparak, kendileri için baba mesleği durumunda olan taht işçiliğinin yok olmaya yüz tuttuğunu söyledi.

Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Batman’da dam palaslara olan ilginin de zamanla azaldığına vurgu yapan Yıldırım, “Marangozluk mesleğini yıllardır yapıyorum. Taht palas sezonu Mayıs ile Haziran ayı arasında genellikle artış gösteriyordu. Ancak 2000’li yıllarda sezonun başından sonuna kadar işyerimde 500 adet taht hazırlarken şimdi ise sezon boyunca ancak 50 adet taht ancak hazırlıyoruz. Eskiye nazaran neredeyse işimiz hiç yok diyebiliriz. Bunun en büyük sebebi de yayılan modern hayat tarzı ve müstakil evler yerine yüksek binaların inşa edilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Daha çok kenar mahalle olarak bilinen Yavuz Selim, Petrol, Petrolkent, Seyitler, İluh ve Yeşiltepe mahallelerine taht satışı yaptıklarını söyleyen Yılmaz, yaz sezonunun başlamasıyla halkın damlarda yatmaya başladıklarını, bu durumunda kendileri için bir iş dönemi olduğunu söyledi. (M. Sait Çelik – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir