• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HDP/PKK baskısı köy imamını göçe zorladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesine bağlı Örencik (Xarapkurka) köyü imamı Halil Özdemir, HDP/PKK zihniyetinin baskısı sonucu köyü terk etmek zorunda kaldı.

HDP/PKK'lilerin kontrolündeki köyde yaklaşık 3 yıl imamlık yapan Özdemir, vaazlarında HDP/PKK'lilerin propagandasını yapmadığı, ölen PKK`lilere şehit demediği için adeta hedef haline geldi.

7 Haziran seçiminde ise köyden HDP dışında başka partilere 2 oy çıkması HDP/PKK zihniyeti için adeta bardağı taşıran son damla oldu. Köyde dolaşan dedikodular ve çocuklarının dışarıya çıktıklarında sözlü tacize uğraması ve can güvenliğinden de şüphe eden imam Özdemir çareyi göç etmekte buldu.

Kızıltepe ilçe merkezine yerleşen imam Özdemir, 3 yıl boyunca HDP/PKK zihniyetinden çektiği sıkıntıları İlke Haber (İLKHA) Ajansına anlattı.

“Köyde HDP/PKK zihniyeti hakimdi…”
Yüklendiği misyon gereği görevinin insanlara İslam`ı anlatmak olduğunu vurgulayan imam Halil Özdemir, “Bundan yaklaşık 3 yıl önce Örencik (Xarapkurka) köyüne imam olarak gittim. Görevim icabı köyde İslami hizmetleri yapmak istedim. Malumunuz görevimiz İslam dinini yaymak ve yaşamaktı. Allah ve Resulünün buyurduğu gibi “alimler Peygamberlerin (asv) varisleridir.” Bunun ışığında bize düşen görev insanlara İslam dinini anlatmaktı. Çünkü İslam dininin tebliği alimlere bağlıdır.  İlk yıl çocuklar camiye geldi. 4-5 çocuk Kur`an-ı Kerim'i hatmetti. Biz de devamını istiyorduk ama istediklerimiz yerine gelmedi. Sabah öğlen ikindi akşam yatsı doğru dürüst kimse namaz kılmak için camiye gelmiyordu. Çünkü köyde HDP/PKK zihniyeti hakimdi…” şeklinde konuştu.

“Beni IŞİD`le ilişkilendirmeye çalıştılar”
Bir haftalığına başka bir cami imamının öğrencilerine ders verdiği için HDP/PKK zihniyetinin kendisini IŞİD`lilere eğitim verdiği dedikoduları yaydıklarını ifade eden imam Özdemir, “Kızıltepe Yeni Buğday Pazarı camii imamı sınavları vardı diye orada bulunan öğrencilere bir haftalığına ders vermemi istedi. Ben de gidip oradaki medrese öğrencilerine ders verdim. HDP/PKK zihniyetine sahip bazı Köylüler “Seydamız IŞİD`e ders veriyor.” Dedikodusunu yaymaya başladılar. Tabi herkesin malumu bu zihniyet İslami bir zihniyet değildir. Köye döndüğümde onlara söyledim. Bizim IŞİD`le hiçbir bağlantımız yok. Orada medrese ilmini gören çocuklar bu bölgenin çocuklarıdır. Mademki bunu iddia ediyordunuz o camiye gidin imamın hutbesini vaazlarını dinleyin görüşünün ne olduğunu anlarsınız. Zaten IŞİD`in zihniyetini hiç kimse tasvip etmiyor. Hangi taraftan olursa olsun kim katliamları yapıyorsa lanetliyoruz.
“Apo Peygamber midir, ölen PKK`liler şehit midir diye soruyorlardı”

HDP/PKK zihniyetine sahip bazı kişiler köyde bana bu soruyu soruyorlardı haşa Apo Peygamber midir? Ben de onlara Hz Muhammed (sav)'den sonra artık Peygamber yeryüzüne gelmeyecek. Peygamber efendimiz sonuncu peygamberdir. Kitabımız Kur`an-ı Kerim ise son indirilen kitaptır. Peygamberimizin hükmü ile bu azim kitabın hükmü kıyamete kadar devam edecek. Apo da normal bir insandır. Köyden bir kısmı ise vaazlarımda ölen PKK`lılara şehittir dememi istiyorlardı. Bir gün iki genç ise bana şunu söyledi: 'siz şimdiki alimler alim değilsiniz. Başka bir köye gittik. PKK`liler şehittir diğerleri şehit değildir, dediler sonra bana sordular ölen PKK`lılar şehit midir? Ben de onlara kim Allah için olursa o şehittir. Kim Allah rızası içinse, kimin davası rahmani ve ilahi olsa ancak o şehittir. Bunu söylediğimde ise hesaplarına gelmiyordu. Camide vaazlarımda onları övmeyip propagandalarını yapmadığım için HDP zihniyetinde olanlar beni sevmiyorlardı. Malumunuz PKK birçok insanımızı zulmen mayınla silahla şehit etti.” dedi.

“HDP/PKK`liler muhtarı devre dışı bıraktı”
Özdemir, HDP`lilerin köyde komitelerini kurduktan sonra muhtarı devre dışı bıraktıklarını ve hiçbir şeye karımasına müsaade etmediklerini söyledi.

“Seçimde HDP dışında 2 oy çıkınca hedef haline getirildim”
Seçimde HDP dışında kimseye oy çıkmaması gerektiğini söylediklerini aktaran Özdemir seçimden sonra ise muhalif 2 oy çıkınca çocuklarının sözlü tacize uğradığını ifade etti. Özdemir, yaşananları şöyle anlattı:  “Seçimde baskı vardı. Özgürce bir seçim yapılamadı. Köyden HDP dışında muhalif oy çıkmayacak sonuna kadar da bu mücadeleyi ettiler. Sadece oylar HDP'ye çıkacak diğer partilere çıkmayacak diyorlardı. Seçim sonucunda köyden bir oy HÜDAPAR`a bir oy ise AK Parti`ye çıkmıştı. Köyün arasında dedikodu yaymaya başlattılar. Hatta küçük çocuklarımızı gördüklerinde bunlar HÜDA PAR`lıdır, AK Parti`lidir diyorlardı. Kim bu oyları vermişse belli etmek istiyorlardı. İnsanların iradesine ipotek koyulmaması gerekir. Burada hükümetten de şikayetçiyim tamamıyla burada milleti onların insafına bıraktılar hükümet bölgede kendini yok etti.”

“Can güvenliğim olmadığı için köyü terk etmek zorunda kaldım”
HDP/PKK zihniyetinden dolayı İslami hizmetleri yapamadığını seçimden sonra ise can güvenliğinin olmamasının kendisini göçe zorladığını belirten Özdemir, “Benim hiç siyasetle alakam yoktu. Mesuliyetim gereği Sadece İslami hizmetleri yapmak istiyordum. HDP/PKK zihniyeti köyde hakim olduğu için İslami hizmeti istediğim gibi yapamıyordum. Seçimde iki muhalif oy da çıkınca baktım HDP'li köylüler huzursuzluk veriyor can güvenliğim de yoktu çocuklarım da taciz edilince köyden göç etmek zorunda kaldım.” dedi.

Müslümanların küfre karşı birbirine destek olması gerektiğini hatırlatan Özdemir sözlerini şöyle bitirdi: “Müslümanların birbirine destek olması lazım. Maalesef bugün İslam alemi kafirlerin eline geçmiş Müslümanlar dininden uzaklaştırılmış. Zaten küfrün hedefi de budur. Onların hedefi, Müslümanları dininden uzaklaştırmak batılı fikirleri beyinlerine yerleştirmektir.”   (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir