• DOLAR 32.22
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2451.35
  • ...
`Yaz tatilini Kur`an öğrenerek değerlendirelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir Müftüsü Alettin Bozkurt, 22 Haziran 2015 tarihinde başlayacak Yaz Kur`an Kursları hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Kur`an kurslarına 4 yaş üzeri herkesin katılabileceğini belirten Bozkurt, 22 Haziran 2015 tarihinde başlayacak olan kursların, 22 Ağustos 2015 tarihinde biteceği bilgisini verdi.

“Kurslarda Kur`an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersi veriliyor”

Kur`an kurslarında günde 3 saatlik Kur`an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersi verileceğini kaydeden Bozkurt, “Kur`an kurslarına kayıt şartları 4 ila 100 yaş arasında olmaktır. Eskiden sadece ilköğretimi bitirenler Kur`an kurslarına kayıt yaptırabiliyorlardı şu anda o sınır kalktı. Başkanlığımız tarafından, 15 öğrenci bulunduğu takdirde 4 ile 6 yaş arasındakilere özel sınıflar açılıyor. Kur`an kursları 3 saattir. 2 saat Kur`an-ı Kerim dersi, bir saat temel dini bilgiler dersi veriliyor. Temel dini bilgiler dersi ibadet, ahlak, siyer ve akide konularından oluşuyor.” dedi.

Görevlerini yapmayan kurs öğreticileri cezalandırılacak

Yaz Kur`an Kursları başlamadan önce kurs öğreticilerine eğitim verdiklerini vurgulayan Bozkurt, şunları aktardı: “Artık milyonlarca öğrenciye kitap seti hediye ediyoruz. Öğrenciler elifbaları daha önce kendi imkânları ile alıyorlardı ama artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilecek. Kur`an-ı Kerim almak isteyenler kardeşlerimiz bize müracaat ettiği takdirde onlara Kur`an-ı Kerim veriyoruz. Ayrıca isteyen herkese Kürtçe mealli Kur`an-ı Kerim de veriyoruz. Yaz Kur`an kurslarına başlamadan önce öğreticilerimize eğitim veriyoruz. Kur`an kurslarında gerekli bilgileri müftülüğümüzce öğretiyoruz. Ayrıca yaz Kur`an kursları boyunca bütün camilerimizi denetliyoruz. Görevini yapmayanlara gerekli ceza müftülük tarafından veriliyor.”

Kayıtlar için kayıt formunun doldurulması yeterli

Kayıt işlemleri için kayıt formunun doldurulmasının yeterli olacağına işaret eden Bozkurt, “Daha önce kimlik fotokopileri ve benzeri şeyler isteniyordu ama artık hiçbir şey istemiyoruz. Sadece TC numaralarını getirip, kayıt formunu doldurmaları yeterli. Ayrıca velinin izni olduğuna dair bir imza alıyoruz. Onun dışında herhangi bir şey istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Anne ve babalarımız çocuklarını en yakın Kur`an kurslarına götürsünler”

Bütün ebeveynlere çocuklarını Kur`an kurslarına göndermesi tavsiyesinde bulunan Bozkurt, “Bütün anne ve babalar çocuklarına Kur`an-ı Kerim öğretmekle sorumludurlar. Allah Resulü, ‘Hepiniz çobansınız ve hepiniz yönetiminizin altındakilerden sorumlusunuz` diyor. En iyi miras çocuklarımızı güzel bir şekilde eğitmek, Kur`an-ı ve camiyi sevdirmektir. Anne ve babalarımız çocuklarının elinden tutarak en yakın cami veya Kur`an kurslarına gitsinler. Her gün çocuklarımız camiye gittiler mi gitmediler mi diye takip edelim.” şeklinde konuştu.  (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir