• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Ramazanın Bizi Değiştirmesine İzin Vermeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Dernek Başkanı Recep İdikut, Ramazan`ın aslında her sene Müslümanları kendileriyle buluşturmaya, yalnızlıklarını ortadan kaldırmaya, yeniden değerlerini hatırlatmaya geldiğini söyledi.

İdikut, İbadetlerin Müslümanları Allah`la buluşturmak için, kaybedilen değerleri yeniden kazandırmak için var olduğunu söyledi.

“Kendimizi Ramazanın şefkatli ellerine teslim etmeliyiz”

Müslümanların kendilerini Ramazanın şefkatli ellerine teslim etmeleri gerektiğini belirten İdikut, “Ramazan`ın bizi değiştirmesine izin vermeliyiz. Yalnızlık bencillik insanoğlunu esir almış durumda. Aile bağlarının, komşuluk ilişkilerinin, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin zayıfladığını görüyoruz. İnsanoğlunun en büyük kayıplarından bir tanesi de aile bağlarını komşuluk ilişkilerini, dostluk ilişkilerini angarya olarak görmesidir. Bunlar modern zamanda insanı yalnızlaştırıyor.” dedi.

“Boş vakitlerimizi camide geçirmeliyiz”

Ramazan ayında nasıl bir ibadet yapılması gerektiğine dair tavsiyeler de bulunan İdikut, “Camide cemaatle namazlarımıza devam etmeliyiz. Her gece, gece namazını kılmalıyız. Boş vakitlerimizi camide geçirmeliyiz. Her gün bir cüz Kur`an-ı Kerim Arapça ve meal okumalıyız. Sabah akşam, Peygamber Efendimiz (sav)'in meşhur dualarını okumalı, imkânımız varsa günde 3 kişiye iftar yemeği vermeliyiz. Kendi çocuklarımızı bayramda giydirdiğimiz gibi bir yetim giydirmek, aile efradımıza ve çevremize sevgi şefkat merhamet kanatlarımızı germemiz lazım.” diye konuştu. (Emrah Deniz/ M. Sıddık Bilge/ İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir