• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak`ta ilk teravih coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ta yılın ilk teravih namazı, halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.Gündoğdu Mahallesi Geylani Camisini dolduran vatandaşlar namaz öncesi vaaz dinledi.

Cami imamı Habip Kalaç, yaptığı vaazda Ramazan ayının feyiz ve bereketinden söz ederek, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.Daha sonra yatsı namazını kılan müminler, 20 rekat teravih namazını cemaatle kıldı.

Namaz sonrası vatandaşlar ülkemiz ve İslam dünyası için dua etti.

Teravih namazı çıkışında İLKHA mikrofonlarına konuşan cami cemaatinin sevinç ve coşkusu, yüzlerinden okunuyordu. 

Cami cemaatinden Ali İler, Ramazan ayının coşkusunun her yeri sardığını belirterek,

 “Ramazan ayını şevkle ve aşkla bekledik.Her yerde şu an elhamdülillah bir Ramazan coşkusu yaşanıyor. Teravihle başladık. Gerçekten apayrı bir duygu. Yarından itibaren de oruçlu olacağız. Ramazan hakikaten rahmet ve bereket ayıdır. İnşallah bereket ve huzurla bu ayı geçiririz" dedi.

Rahmet Zeyrek cami müdavimi ise, Ramazan`ın günahlardan arınma  ve ömürde bembeyaz bir sayfanın açılması olduğunu dile getirdi.

Çocukları bu ayda camiye alıştırılması gerektiğini kaydeden Zeyrek, şöyle konuştu:

"Günahlardan arınmış bir şekilde Allah`a  yalvarmak,  O`nunla bire bir konuşma ayıdır Ramazan. Fakirlerle paylaşmaktır, camide bol bol vakit geçirip, mukabelelere katılmaktır. Bunlar Ramazanın en güzel etkinlikleridir. Bu ayda çocukları teravihlere ve caminin atmosferine alıştırmalıyız"

Geylani Cami İmamı Habip Kalaç, da  “ Şırnak`ımızda bütün camilerde, Türkiye`mizde ve İslam aleminin tamamında bu akşam ilk teravih namazımızı kıldık. Bu akşam Allah`ın izni ile ilk sahurumuza kalkacağız. İlk sahurumuzu yapacağız. Yarın da rutin bir şekilde yine teravihlerimize devam edeceğiz. Hazreti Peygamberin söylediği şekilde ‘Her şeyin bir süsü vardır, camilerin de süsü de cemaattir.` Biz de cemaatimizi, halkımızı buraya bekliyoruz. Bize iştirak etsinler. Bu ayı dolu dolu geçirmeye çalışalım. İslam aleminin ve ülkemizin kalkınması adına dua edelim. Müslümanların içinde bulunduğu gafletten dolayı uyanmalarına vesile olacak şekilde dualarımızı artıralım. Bir yılda 11 ay yedik içtik, belki bazen gaflete düştük. En azında bu değerli Ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalışalım. Ramazan ayını teravihlerle, mukabelelerle, ibadetlerle geçirmeye çalışalım.” ifadelerini kullandı.

Camilere gelindiğinde çocukların elinden tutarak, onları camii atmosferine alıştırmaları gerektiğini belirten Kalaç, minberle, mihrapla ve camiyle buluşturma adına çocuklarımızın çocuk yaşta getirilmesinin önemine dikkat çekti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir