• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İlk teravihte Batman`da camiler dolup taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman'da da büyük coşkuyla kılındı. Batman'da teravih namazını kılmak isteyen kadın,-erkek, genç-yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Şehrin büyük camilerinden olan Ulu Camii, teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan'a ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu dikkat çekti. Cami imamları tarafından vatandaşlara, Ramazan orucunun hayrı ve teravihlerin kılınış şekli ile ilgili bilgiler verildi.

Ramazan ayına girmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Ulu Camii İmamı Abdullah Sav, “Bugün itibariyle Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. İlk teravih namazımızı kıldık. Teravih namazına cemaatin yoğun ilgisi vardı. Peygamberimiz (sav) teravih namazını kılmış ve tüm Müslümanlara tavsiye etmiştir. Bu nedenle teravih namazı sünnet olan bir namazdır. Müslümanlar Ramazan ayına girildiği zaman teravih namazına büyük bir ilgi gösterirler. Teravih namazının maddi ve manevi çok büyük önemi vardır. Teravih namazının her rekâtında Fatiha okuruz, süreler okuruz, Allah`ı tespih ederiz, anarız ve Allah`a secde ederiz. Bu yüzden bunun büyük bir mükâfatı vardır.” dedi.

Ramazan`ın ilk teravihinde camilere gelen yaşlı, genç ve çocuklar  da sevincini dile getirerek, Ramazan ayına girmenin mutluluğunu  yaşadıklarını ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir