• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Şanlıurfalılar ilk Teravih için camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber şehri Şanlıurfa`da Ramazan ayının ilk Teravih namazı kılındı. Şanlıurfalılar, Ramazan ayının ilk Teravihini kılmak için camilere akın etti. Birçok insanın küçük çocuklarını da camiye getirmesi renkli görüntüler oluşturdu.

 Birçok camide olduğu gibi Ramazan ayının manevi havasının daha yoğun yaşandığı, Hz.İbrahim`in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl`deki  Mevlidi Halil (Dergâh) camisine de teravih namazı kılmak isteye yüzlerce insanın akşam namazından sonra gelmeye başladığı görüldü.

Kadınların ve çocukların da iştirak ettiği camide kadınlar ve erkekler ayrı kapılardan camiye girdi. Bazı engelli vatandaşların cami içinde namaz kıldığı görülürken bazı engelli vatandaşların da cami avlusunda namaz kıldığı görüldü.

Teravih namazı öncesi camiye gelen halka vaizler tarafından Ramazan ayının önemi ve anlamı hakkında bilgi verildi.

Namaz öncesi ve sonrası çok sayıda kişi 1960`lı yıllarda kabrinden çıkarılıp bir meçhule götürülen Üstad Beddiüzzaman`ın Dergâh Camisi avlusunda bulunan kabrini ziyaret ederek dua ettiği görüldü. Aynı zamanda camiye gelen dört küçük çocuğun da Üstad Beddiüzzaman`ın kabrinde dua etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Yine cami avlusunda bulunan Hz. İbrahim`in doğduğuna inanılan mağaraya giren çok sayıda kadın ve erkek dua etti.

Teravih için camiye gelenler kendilerine uzatılan mikrofonlara Ramazan ayının tüm İslam ümmetine hayır getirmesini ve İslam ülkelerindeki kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diledi.

Peygamberler şehri Şanlıurfa`yı ziyaret etmek için değişik illerden gelen birçok kişi de, Ramazan`ı Balıklıgöl`de karşılamanın heyecanını yaşadı. (Osman Gülebak-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir