• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Kışa hazırlık için tezek kurutuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyünde yaşayan hayvan sahipleri, yakacak tezeği kışa hazırlamak için çalışmalara başladı.

Çetin kış şartı olan Karlıova’da ormanlık bölge olmadığı için bazı köylüler kışın ısınmak için hayvan dışkısı olan tezekleri kurutarak kışa hazırlık yapıyor.

Toklular köyünde yaşayanların birçoğu kışlık yakacaklarını bu şekilde temin ederken, bazıları ise artan tezekleri komşularına verdiği öğrenildi. Genellikle kışlık yakacağını bu şekilde temin ettiğini söyleyen Şevket Özmen, “Bu bizim kışlık yakacağımız, biz bunu önce ahırdan çıkararak güneşte iyice kurutuyoruz. Kuruduktan sonra keserek üst üste koyarak bekletiyoruz ve sonbahara kadar tam sobalık oluyor” dedi.

Köy sakinlerinden Neçet Çevik ise “İlkbahar aylarında hayvanların yaylaya gitmesiyle ahırda biriken hayvan dışkılarını dışarı çıkararak güneşte kurumasını bekliyoruz. Daha sonra kuruyan bu dışkıları keserek üst üste atarak sonbahara kadar beklemeye alıyoruz. Ormanlık alan olmadığı için bu tezekler sayesinde ısınmaya çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir