• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazanda iftarınızı ağır yemeklerle açmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazanın başlangıcına sayılı günler kala uzmanlar, bu ayda dikkat edilmesi gereken hususları açıkladılar.

İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Doçent Doktor Deniz Gökalp, Ramazanda ayı münasebetiyle bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

“İftara sıvılarla ve hafif yemeklerle başlamak gerekiyor”

İftarların ağır yemekler ile açılmaması gerektiğini belirten Gökalp, “İftara sıvılarla ve hafif yemeklerle başlamak gerekiyor. Daha sonra ana öğün gerekir. Yemek sonrası uyuyan bireyler oluyor. Bu, metabolizmanın yavaşlamasına, ciddi kalp hastalığı bulunan kimselerin hastalıklarının tetiklenmesine neden olmaktadır. Tatlı ihtiyaçları da limonata tarzı içeceklerle ve hafif sütlü tatlılarla karşılanmalıdır. Ramazan ayından sonra tatlılara ağırlık veriliyor. Bu da şekeri yükseltmektedir.” dedi.

“Sahura kalkmadan oruç tutmak sağlıklı değil”

Oruç tutacak kimselerin sahur yapması gerektiğine değinen Gökalp, “Sahurda kahvaltı tercih edilmesi ve sahurda hafif yemeklerin olması gerekir. Böylece gün içerisinde vücut direnci artırılabilecek. Metabolizmamız günde üç öğün yemek yeme üzerine kurulu bir metabolizma. Sahura kalkmadan oruç tutmak sağlıklı değil. Bu, su kaybı ve gıda yetersizliğinden dolayı iftarda çok ciddi yüklenmelere ve birçok hastalığa neden olunmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir