• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Aytaç Baran`ın katilleri Adıyaman`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da hunharca katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası yapılan basın açıklamasıyla saldırı telin edildi.

Adıyaman Demokrasi parkında kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında Peygamber Sevdalıları Platformu adına Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir basın açıklamasını okudu. Program esnasında halk sık sık “Zalimler için yaşasın Cehennem”, "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

“Süreç bölgenin insanları ve İslami STK`lar için maalesef acıya dönüştü”

Birileri için sevince dönüşen sürecin bölgenin Müslüman insanları ve İslami STK`lar için acıya dönüştüğünü söyleyen Vahdet Der Başkanı Bilal Demir, "PKK/HDP ve onların uzantısı olan güçlerle devlet arasında ki çatışma son yıllarda içerisinde bir şekilde durduruldu. Özellikle 2007 yılında hükümet ile başlayan çözüm süreci içerisinde bizler de bölgenin STK olarak bu sürece destek verdik. Ama maalesef gelinen noktada özellikle son 1-2 yıl içerisinde 6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır'da başlayan Müslümanları katletme süreci hızlı bir şekilde devam etmeye başladı. Birileri için barış ve sevince dönüşen bu süreç bölgenin insanları ve İslami STK`lar için maalesef acıya dönüştü. Özellikle son 2 yıl içerisinde İslami STK'lara yapılan saldırılarda 17 Müslüman katledildi." dedi.

“Onca katliam yetmedi Yasin Börü'nün hocası olan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ı da şehit ettiler”

Nemrut ve Firavun`un yapmadıklarını PKK'nin yaptığını dile getiren Demir, " 6-7 Ekim olaylarında dünya tarihinde Nemrutların ve Firavunların, zalim diktatörlerin yapmadıklarını bu insanlar bölgenin Müslüman gençlerine yaptı. Onları 3. kattan aşağı attı, yetmedi ateşe verdi, yetmedi arabalarla üzerinden geçti, yetmedi ve son yakarak katlettiler. Arkasından Bingöl Karlıova, Van yetmedi Cizre yetmedi en son İdil'de 2 HÜDA PAR üyesi katledildi. Onca katliam yetmedi Yasin Börü'nün hocası olan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ı da şehit ettiler." ifadelerini kullandı.

“PKK Müslüman Kürt halkının başına bela edilmiştir”

Demir son olarak, "Geçen bunca yıllara rağmen PKK'nın tahammülsüzlüğü ve tekçi zihniyeti çözüm süreci aşkına palazlanmış, parlatılmış ve Kürt halkının başına bela edilmiştir. Öte taraftan Aytaç Baran`ın şehit edilmesinden hemen sonra Diyarbakır polisi suçluları yakalaması gerekirken İslami STK'lara baskınlar düzenleyip dindar insanları gözaltına almıştır. Diyarbakır Emniyet Müdürü olayla ilgili olarak ‘burada polis silah kullansın, Devlet çatışmanın içerisine çekilsin isteniyor` şeklindeki açıklamasıyla da zafiyetini ortaya koymuş ve hükümetin çözüm adına şımarttıklarına karşı acziyetini itiraf etmiştir." şeklinde konuştu. (Mehmet EREN - İLKHA ) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir