• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...
Peygamber Sevdalılarından DHA`ya tekzip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Diyarbakır`da PKK/HDP`liler tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İHYA DER Başkanı Aytaç Baran için Dergâh Camii önünde kılınan gıyabi cenaze namazında yaşanan provokatif olayları ‘Yol verme kavgası` olarak lanse ettiren Doğan Haber Ajansını (DHA) yalanladı.

Seçim süreci boyunca bölgede var olan kaotik ortamın seçimler sonrasında da devam ettirilmeye çalışıldığını belirten Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörü yardımcısı Mustafa Bozkurt, Diyarbakır`da Yeni İHYA DER Başkanı Aytaç Baran`ın katledilmesinin de bunun bir örneği olduğunu söyledi.

Provokatörler: Ne Allah Ekberi (Haşa)

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü olarak şehit edilen Baran için Cuma namazının ardından Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Camii önünde gıyabi cenaze namazı kılacaklarını açıkladıklarını belirten Bozkurt,  “Bu vesile ile Cuma namazının hemen ardından Dergâh Camii önünde toplanan halk, saf tutmuş cenaze namazı kılmaya hazırlanıyordu. Bu sırada kalabalığın içinden bazı şahıslar tam namaz kılınacağı esnada saf tutan halka sataşarak provokatif sözler sarf ettiler. Bu şahıslar HDP`yi savunarak ‘Ne Allah Ekberi belki siz Cuma namazını bile kılmamışsınız` diyerek açık bir provokasyon olayına sebep oldular. Bunun üzerine öfkelenen halk da bu şahısların üzerine yürüdü. Biz Peygamber Sevdalıları yetkilileri ile öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalışsak ta kalabalığı durdurmak kolay olmadı. Polisin de araya girmesiyle provokatör şahıslar bölgeden uzaklaştırılıp halk sakinleştirilmiştir. Ve tüm bu yaşananlar kamera görüntülerinde mevcuttur.” diye konuştu.

“DHA seçim öncesi almış olduğu rolü oynamaya devam ediyor”

Her  şeyin apaçık ortada olduğunu ve buna rağmen DHA`nın haberi çarpıtarak toplumu yanılttığını söyleyerek tepki gösteren Bozkurt, “Tüm bu yaşananlar apaçık ortada iken, seçim öncesi bölge halkını katledip kan kusturan HDP ve PKK`yi destekleyici yayınlar yapan Doğan Haber Ajansı, aynı zamanda resmi tweeter hesabında ‘Despotların gitmesi için HDP`ye oy verin` gibi verdiği mesajlarının gereğini yerine getiriyor. İşte dün cenaze namazında video görüntüleri bizler de kayıtlı olarak bulunmasına rağmen, yaşanan bu provokatif olayı ‘Cami Cemaati İle Peygamber Sevdalıları Arasında Yol Verme Kavgası` olarak lanse etmeye çalışması aslında seçim öncesi devraldığı görevini devam ettirdiğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

“Hem DHA hem de provokatörler hakkında suç duyurusunda bulunacağız”

Söz konusu alanda sürekli gıyabi cenaze namazı kılındığını ve hiçbir zaman yer sorunu yaşanmadığını belirten Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:

“O geniş alanda yol sıkıntısı söz konusu değildir. Biz buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz ki dün cenaze namazı sonrası yaşananlar bir yol verme kavgası değil, Müslüman Kürt halkına zulmedenlerin, bir Müslüman için kılınan cenaze namazına tahammülsüzlüğüdür. Platform olarak bu şahıslarla ilgili gerekli mercilere başvurup şikâyetçi olduk. Sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

“Bunlar gazeteciliğin ilkelerini bile ayaklar altına almışlar”

Muhabirlerin kendilerini arayıp olayla ilgili bilgi almadan haber yapmalarını ahlaksızlık olarak değerlendiren ve bu durumun gazetecilik ilkelerine aykırı olduğunu ifade eden Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Habercilik esasına göre taraflarla görüşmesi gereken DHA muhabirleri, kendi mesleklerinin ilkelerini ayaklar altına alarak platform yetkilileriyle görüşme ihtiyacı bile hissetmeden, toplumu yanlış yönlendirmek amacıyla yalan haber servis etmiştir. Kendileriyle görüştüğümüz DHA muhabiri şahıs, haberinin yalan olduğunu söylememiz üzerine ‘Ben bu bilgiyi polisten aldım` diyerek suçu üzerinden atmaya çalışmıştır.

Doğan Haber Ajansının dün yayınladığı haberi yalanlayan Bozkurt, bu yalan haberden dolayı da hukuki süreç başlatacaklarını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir