• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Mustazaflar Cemiyetine yapılan baskın hukuka aykırıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesinin ardından başlayan olayları fırsat bilen polis, genel merkezi Diyarbakır`da bulunan Mustazaflar Cemiyetine sabahın erken saatlerinde baskın düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyetine yapılan baskında cemiyetin kapıları kırılırken cemiyete ait eşyaların ise izinsiz ve hukuka aykırı bir şekilde polis tarafından tahrip edildiği belirtildi. Dernekte ise izinsiz hangi eşyanın alınıp alınmadığı merak ediliyor

Mustazaflar Cemiyetinin üyesi olduğu Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi STK`ların üye ve gönüllüleri, Aytaç Baran'ın taziyesinde bulundukları sırada derneklerinin basılması dikkat çekici bulunurken dernek üyeleri baskına anlam veremedi.

“Derneklerine yapılan baskın hukuka aykırıdır”

Basılan Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Avukat Abdulgani Orhan, derneklerine yapılan baskının hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti.

Kendilerinin Aytaç Baran`ın taziyesi ile meşgul oldukları sırada derneklerinin polisler tarafından habersiz kapıları kırılarak basıldığını ifade eden Avukat Orhan, “Yapılan baskınlarda da zaten bir şey olmadığı anlaşıldı. Taziye nedeniyle kimse derneklerde bulunmuyordu. Buralarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Aytaç Baran`ın cenazesi yerde iken İslami STK`lara baskın yapılıyor. Bizim aklımıza ciddi şüpheler uyanmaya başladı.” dedi.

“Biz sesimizi çıkarmadıkça derneklerimizi basıp insanlarımızı rahatsız ediyorlar”

Genel başkanlığını yaptığı Mustazaflar Cemiyetinin genel merkezinin kapısının paramparça edildiğini ve kapıcının baskından haberdar edilmediğine vurgu yapan Orhan, “Kapıcının zilini çalsaydılar, kapıcı onlara binanın kapısını açardı. Kırmalarına gerek yoktu. Derneğin kapısını da kırmalarına gerek yoktu. Ben onlara kapı açardım. Burası bir yardım derneğidir. Polis ne yapmak istiyor? Biz sesimizi çıkarmadıkça derneklerimizi basıp insanlarımızı rahatsız mı edecekler?” ifadelerini kullandı.

“Elini kolunu sallayarak sokakta gezen katillerin peşini bırakıp katledilen halkla uğraşıyorlar”

Polisin hukukun dışına da çıktığını sözlerine ekleyen Avukat Orhan, “Polis, 90lı yıllardaki gibi hukuku mu çiğneyecek? Hükümet artık kendisine gelmeli. AKP, kendisine gelmeli. Polis ve vali kendisine gelmeli. 6-8 Ekim olaylarında sokağa çıkmayan polislere karşın açıklama yapan Vali, ‘Sokağa çıkarsak, kan akar.` demişti. Şimdi de Emniyet Müdürü, ‘Bizi, şiddetin içine çekmeye çalışıyorlar` diye bahane ile kendini savunuyor. Eğer sen devletin güvenlik amiri isen suçun önüne geçmek zorunda değil misin? Katilleri yakalamak zorunda değil misin? Ancak, sen elini kolunu sallayarak sokakta gezen katillerin peşini bırakıp katledilen halkla uğraşıyorsun. Onların bağlı oldukları derneklere operasyon yapıyorsun. Bunu yaparken bile hukuku çiğniyorsun. Maske düşmüştür." Cümlelerin altını çizdi.

“Haber verilmeden saldırgan gibi içeriye girip terör estirmeleri yanlıştır, herkes hukuka uysun”

Orhan derneklerine yapılan hukuksuz baskını daha sonra şöyle değerlendirdi: “Kim neyi isterse istesin bölgede 90`lı yılların yaşanmayacağını belirten Orhan, "Hukuka uygun olarak ben suç işlemişsem eğer, emniyet gelip beni alsın. Suç işleyen kim ise, ona karşı gereğini yapılsın. Ama suç işlemeyen birini mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.

Bakın YDG-H/PKK saldırıyor, katlediyor. Ardından polis saldırmaya başlıyor. Halk artık bunu saldırı olarak görüyor. Hukuka uygun yapılırsa hiçbir sorun kalmayacak. Savcılık, Valilik ve emniyet de hukukun dışına çıkmasın. Eve baskın yapmanın da hukuki yolları vardır. Ben avukatım, iyi biliyorum. Muhtarı getirirsin. Orada kapıcıyı alırsın bina sakinlerinden birisini alırsın. Kimse yoksa kapıyı çilingir ile açarsın. Ama bizim 24 saat boyunca telefonlarımız açıktır. Beni iyi biliyorlar. Ben dernek başkanıyım. En azından beni arayıp derneğiniz kapısına geldiklerini söyleyebilirlerdi. Biz de gider anahtarımız ile açarız arama yapsın suç unsuru varsa bulsunlar gereğini yapsınlar. Kimseye haber vermeden saldırgan gibi içeriye girip terör estirmeleri yanlıştır. Bunun artık görülmesi gerekiyor. Herkes hukuka uysun. Suç işlemeyenler mağdur edilmesin."  İfadelerini kaydetti.  (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir