• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Gaziantep`te Aytaç Baran`a rahmet PKK`ye lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü`nün öncülük ettiği ve birçok STK`nın da destek verdiği ‘Zulme karşı ayağa kalk kardeşine sahip çık` sloganıyla bir araya gelen Gaziantepliler PKK`ye lanet yağdırdı.

Diyarbakır`da uğradığı silahlı saldırıda katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve Yasin Börü`nün hocası Aytaç Baran için düzenlenen gıyabi cenaze namazı ve kitlesel basın açıklamasında, PKK`nin kendisi dışındaki hiçbir yapıyı kabul etmediği vurgulandı.

Hüseyin Paşa Camii`nde Cuma namazına müteakiben İbrahim Akbalık Hoca`nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına, HÜDA PAR il Başkanı Mehmet Nakşi Erat başta olmak üzere siyasi parti yetkilileri ile STK temsilcileri ve sevenleri katıldı.

‘Şehit Aytaç Baran, Şehit Yasin Börü`ye Şehadeti öğreten Şehid! Yolun yolumuzdur` yazılı dövizleri taşıyan halk, sık sık PKK ve işbirlikçileri aleyhine slogan atan kalabalık ‘Kahrolsun PKK`, ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem` ve ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık` sloganları eşliğinde kortej halinde balıklı parkına yürüdü.

Çevrede bulunan esnaflar ile yoldan geçenler alkışlarla PKK`nın saldırılarını kınayarak toplanan kalabalığa destek verdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu ve STK`lar adına basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan okudu.

Özaslan, PKK ve işbirlikçilerine seslenerek, “Onların gerçek niyetlerini herkes biliyor. İki yüzlülüklerini siyaset sahnesinde rahatlıkla kullandıklarını görüyoruz. Bu zihniyet bugüne kadar güçlü olduğu hiçbir yerde farklı bir düşünceye farklı bir görüşe hayat hakkı tanımamıştır.” dedi.

‘Yusuf yüzlü, Davut sesli, Yasin Börü`nün hocası Diyarbakır Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ın şahadet haberi yüreklerimizi dağladı` diyen Özaslan, Müslüman halka yönelik yapılan bu ve benzeri saldırıların sistematik bir şekilde devam ettiğine dikkat çekti.

“Bunlar her barış dediklerinde arkasından saldırılar geliyor”

HDP`li yetkililerin ne zaman barış kelimesini kullansalar mutlaka arkasından saldırıların geldiğini vurgulayan Özaslan, “Bunlar bir taraftan barış mesajları verirken, diğer taraftan da saldırıyorlar. Her barış dediklerinde arkasından saldırılar geliyor. Burada tamamen ikiyüzlü bir politika izliyorlar.”dedi.

“Bunlar güçlendikleri oranda zulümlerini daha da artıracaklardır”

Özaslan, HDP`nin güçlendiği oranda zulmünü daha da artıracağına ve kendileri dışındakilere de hayat hakkı tanımayacaklarına dikkat çekti.

PKK/HDP`ye göre şu an bölge üzerinde hâkimiyet kurmalarının önündeki en büyük engelin HÜDA PAR ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları olduğunu belirten Özaslan, “Bunları sindirirsek ve bunları bölgeden çıkarırsak bölgenin hâkimiyet alanı elimize geçer. Dolayısıyla istediğimiz şekilde bu milletin üzerinde baskı oluştururuz, istediğimiz ideolojiyi bunlara dayatır, dilediğimize yaşam hakkı tanır dilemediğimize tanımayız düşüncesine kapıldıklarını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sürekli saldıran, kan ve gözyaşı döken bu yapının artık görülmesi gerektiğini vurgulayan Özaslan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu zihniyet baskılarını bu şekilde artırmaya devam ederse, bölge çok daha büyük bir kaotik ortama sürüklenebilir. Müslümanların kanı üzerinden siyaset yapanlar artık görmeli ve buna ‘dur` demeli. Ayrıca İslami Sivil Toplum Kuruluşları da İslami şahsiyetlere yönelik yapılan bu periyodik ve sistematik saldırılar karşısında çok daha ciddi anlamda bir tepki ortaya koymalı ve saldırganlar karşısında yekvücut olmaları gerekiyor.”

“Tarih boyunca Müslümanlar zalimlerin karşısında eğilmedi ve de eğilmeyeceklerdir”

Son 4 yıl içinde 500'den fazla saldırıya maruz kaldıklarını hatırlatan Özaslan, “Onlarca kardeşimizi katlettiler. Buna rağmen bizler, insanlar birbirini öldürmesin diye, kaos ortamı olmasın diye çatışmacı bir dil kullanmadık ve kaosun tarafı olmadık. Ama hâlâ saldırılara ve katliamlara maruz kalıyoruz. Bu saldırganlara; tarihten ders ve ibret alın diyoruz. Sizden önce de sizin gibi nice zalimler, Nemrutlar Allah ve dini ile savaştılar. Tarihin çöplüğünde kaybolup rezil ve rüsva oldular. Tarih boyunca Müslümanlar zalimlerin karşısında eğilmedi ve de eğilmeyeceklerdir. 6-8 Ekim'de de Yasin Börüleri, bugünde Aytaç hocaları katledenlerin karşısında dimdik ferasetli duruşumuzla zillete asla boyun eğmeyeceğiz. Bunu geçmişte denediniz ama başaramadınız, bugün de başaramayacaksınız.” dedi.

Özaslan, son olarak, “Her şeye rağmen halkımızı sağduyulu olmaya, oynanan bu kirli oyunlar karşısında sağduyularını kaybetmemeye davet ediyor ve Şehit Aytaç Baran kardeşimizi tekrardan rahmetle yâd ediyor, ailesine dava kardeşlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.”diye konuştu.

Basın açıklaması Abdulkadir Üstündağ`ın yaptığı dua ile sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir