• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Aytaç Baran için Konya`da gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından Şerafettin Camiinde Cuma namazına müteakip PKK tarafından suikast sonucu katledilen Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı ve basın açıklamasıyla işlenen vahşet kınandı. Gıyabi cenaze namazını Mehmet Zülfi Tan kıldırdı.

Basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Konya İl Başkanı Halis Özelçi, Aytaç Baran cinayetinin fitne ve fesat tezgâhlarının yerle bir olacağının müjdesi olduğunu dile getirerek “Şahadetleri mübarek olsun diyoruz. Kardeşimizin katil veya katillerini bir an önce adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Aksi takdirde sorumluluk sahipleri, bu vebalden kurtulamayacaktır. Şehit edilenlerin çocukları ahiret günü davacı olacaklardır. Bu yetimlerin ahı onları tutacaktır.” dedi.

“Müslümanların birbirlerini sahiplenmeleri gerekiyor”

Müslümanların birbirlerini sahiplenmeleri gerektiğini ifade eden Özelçi, “Küfrün tek millet olduğu şu günlerde Müslümanların birbirlerini sahiplenmeleri ve birbirlerine sahip çıkmalarını hatırlatmıyor mu?  Küfür milleti, karşılığında cehenneme gideceklerini bildikleri halde, her tehlikeyi göze alıyorlar. Karşılığında Cenneti alacak olan Müslümanların bugün birbirlerini sahipsiz bırakmaları kadar büyük bir gaflet olabilir mi? Bugün bölgede bu zalimlere karşı yiğitçe, kahramanca direnç gösteren, o zalimlerin ve hainlerin karşısında yıkılmaz bir kale gibi duran kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.  Zalimler bilsin ki; Bugün dualarımızla kardeşlerimizin yanındayız, ihtiyaç olduğunda her türlü yardımla yanlarında hazır olacağız.” şeklinde konuştu.

“Yasin Börü`nün hocasıydı”

Aytaç Baran`ın İslam uğruna bedel ödediğini ve sürekli yardımdan yardıma koştuğunu dile getiren Özelçi, “HDP/PKK çetelerince pusu kurularak suikast sonucu kalleşçe şehit edilen Aytaç Hoca, İslam uğruna bedel ödeyen bir şahsiyetti. Sürekli, yardıma muhtaç insanların yardımına koşan, İslam için kendini feda eden yaşayan bir şehitti. Kuran neslinin yetişmesi için İhya-Der`i kendine mesken edinmişti. Kurban bayramında muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP çetelerince hunharca şehit edilen Yasin Börü kardeşimizin yetişmesinde büyük emekleri vardı, O`nun hocasıydı. Ne güzel bir hocadır ki, öğrencisinin peşinden oda şehit olarak Huzur-u İlahiye gitti. Ahdine sadık olduğunu kanıtladı.” ifadelerini kullandı.

“Bölge kaosa sürülüyor”

Aytaç Baran`ın daha önce güvenlik güçlerince uyarıldığını ifade eden Özelçi, “Kendine rakip olarak gördüğü bütün gruplara tasfiye planları yapan PKK örgütü hazırladığı infaz listesindeki isimleri bir bir katlediyor. Kobani eylemlerinde şehit edilenlerden bazılarının güvenlik birimlerince 'dikkatli olun' diye uyarıldığı ortaya çıktı. Bu uyarılardan sonra gerekli önlemlerin alınmaması bölgeyi bir kaos ortamına doğru sürüklemektedir. Biz bunu çok tehlikeli görüyoruz.” diye konuştu.

Özelçi, “HDP/PKK`lilar bölgede hâkimiyet kurmak için HÜDA PAR ve İslami STK'ları engel olarak görüyorlar, bu oluşumların gayesi suikast ve saldırılarla HÜDA PAR'ı bölgeden çıkarmaktır. PKK diyor ki; ‘Bu seçimle birlikte iktidar zaten bölgeden siliniyor. Şuan bölgede en büyük engel HÜDA PAR ve ona yakın İslami Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bunları sindirirsek ve bunları bölgeden çıkarırsak Suriye'deki Kobani gibi bir hâkimiyet alanı elimize geçer. Dolayısıyla istediğimiz şekilde bu milletin üzerinde baskı oluştururuz, istediğimiz ideolojiyi bunlara dayatır, dilediğimize yaşam hakkı tanır dilemediğimize tanımayız.' diyorlar. Onlar işte bu anlayıştadırlar.” dedi.

“Bu bir toprak meselesi değil”

Özelçi, son olarak şunları söyledi: “Onların şeytani planlarına karşı dağ gibi dik duran Müslümanları sindirip, o bölgeyi boşaltarak Ermenilere, Emperyalist güçlere peşkeş çekeceklerini zannediyorlarsa büyük bir yanılgı içindedirler. Onların planlarını Müslümanlar muhakkak boşa çıkaracaktır. Çünkü karşılarında Allah`ın dini için kendilerini seve seve feda edecek binlerce Aytaç ve Yasinleri bulacaklar. İnşallah şehitlerimizin o mübarek kanlarında boğulacaklardır. Ey batıdaki Müslüman kardeşlerim; Fırat`ın kenarında öldürülen kardeşlerinize sahip çıkın. Yoksa bu bölgeyi tamamen kaybedersiniz. Bu bir toprak meselesi değil, ümmeti bölme parçalama meselesidir. Hala anlamadın mı?” (İsmail Yılmaz - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir