• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`de `Toplumsal barışın sağlanması ve sonrası sempozyumu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesinin ev sahipliğinde 11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında iki gün boyunca sürecek olan “Toplumsal barışın sağlanması ve sonrası sempozyumu” başladı.

Sempozyuma Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Atalan, Toplumsal barışın önemine değindi. Atalan, “Toplumsal barışın sağlanmadığı yerlerde, bireyler huzurlu değildir. Yeryüzü bütün insanlığın emrine verilmiştir. İnsanlar var olduğundan beri hem beyinlerini hem de yaşadıkları sınırları sınırlandırmışlardır. Modern toplumların en büyük çıkmazı, ulus-devlet mantığıdır. Bu bütün insanları huzursuz etmektedir. Öncelikle kendimizi birey olarak tanımalıyız ve sonra da çizdiğimiz bütün sınırları kaldırmamız gerekiyor.” dedi.

Vali Köşger ise yaptığı açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek “Fransız İhtilali dünyada ulusçuluğu tetikledi. O dönemdeki bütün imparatorlukların dibine dinamiti koydu adeta. Balkanlar başka olmak üzere Osmanlı Devleti dağılmaya başladı. Bu planları ortaya koyanlar, Ortadoğu`daki bütün milletleri birbirinden ayırarak, küçük devletler kurmayı hedeflediler. Dünyada ulus-devletlerin sonuna geliniyor; ancak dünya başka ekonomik veya siyasi birliklerle bir araya geliyor. Dünyada çeşitli bloklar oluşurken, bölgemizde ise mikro milliyetçiliği kışkırtan, bizi birbirimizden ayırmaya çalışan politikalar uygulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlarına geçildi. Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Çiftçi`nin oturum başkanlığını yaptığı birinci oturumda;  Prof. Dr. Bilal Sambur, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Doç. Dr. Vahap Coşkun, Doç. Dr. Abdullah Kıran ve Doç. Dr. Vecihi Sönmez konuşmacı olarak katıldı. 

Sempozyum oturumları; 11-12 Haziran 2015 tarihleri arasında iki gün boyunca Eski Rektörlük Binası Konferans Salonu`nda devam edeceği belirtildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir