• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Elazığ`lı Hacılar Dönüş Yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Elazığ ve ilçelerinden Kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi, saat 10.30`dan itibaren Elazığ Havaalanında bekleyen yakınları tarafından karşılandılar.
 
Havaalanında yakınları tarafından karşılanan hacı adaylarının heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Sabah namazından sonra havaalanına hareket eden hacı yakınları, uçağın 2 saat rötar yapması nedeniyle uzun süre yakınlarını bekledi. Uçağın havaalanına indiğini gören hacı yakınları gözyaşlarını tutamadılar. 
 
Yakınlarını görmek isteyenler içeri girmek isteyince görevlilere zor anlar yaşattılar. Hacılar gözyaşlarını tutamazken, ortak düşünceleri ise herkesin mutlaka gidip kutsal mekanları görmeleri gerektiğiydi. Bu duyguyu anlamak için yaşamak gerektiğini ifade eden hacılar, genç yaşta kutsal topraklara gitmenin önemine değindi.
 
Ayrıca eşyalarının uçağa bindirilmesinde ve indirilmesinde görevlilerin gerekli ihtimamı göstermemelerinden yakınan hacılar, eşyalarının dağıldığını, zemzem sularının döküldüğünü belirterek, yetkililerin bu konuya el atmalarını istedi.
 
Elazigin-Ilk-Haci-Kafilesi-Yurda-Dondu_1321545751.jpg (600×450)
Elazigin-Ilk-Haci-Kafilesi-Yurda-Dondu_1321545785.jpg (600×450)
 
Sadullah Şahin - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir