• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Mehdi Oğuz mahalle halkıyla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van bağımsız milletvekili adayı Oğuz, İstasyon Mahallesi halkıyla bir araya geldi. Burada halka hitap eden Oğuz, Müslüman Kürt halkına yapılan baskı ve dayatmalara tepki göstererek, "Artık annelerin göz yaşları dinsin" dedi.

"Binlerce insan geceli gündüzlü dava için çalışıyor"

Gece gündüz dava bilinciyle çalıştıklarını ifade eden Oğuz, "Uzun bir çalışma maratonundan sonra 7 Haziran'a sayılı günler kaldı. Çalışıyoruz, sahadayız halkımızla iç içeyiz. Bu hür dava çok kısa bir sürede, Allah'ın bereketiyle halkımızın gönüllerine taht kurmuş durumdadır. Şuan memleketin her yerinde binlerce insanımız geceli gündüzlü bu dava için çalışıyor." dedi.

Müslüman halkın inançları ve değerleri için kim mücadele ediyorsa, onun seçilmesini öneren Oğuz, "Kim bu milletin inancını, değerlerini, haklarını ve kimliğini bir arada savunursa, halkımız bundan sonra ona destek verecektir. Hiç kimse Kürt kimliği adı altında bu millete başka bir ideoloji dayatmasın." şeklinde konuştu.

"Batıda eşcinseller aday yapılarak Meclise gönderilmek isteniliyor"

HDP'nin batıda Kürt halkının inançlarına aykırı bir yol izlenildiğini ifade eden Oğuz, "Batıda , sol ve sosyalist insanların birinci sırada yer verilerek meclise gönderileceğini görüyoruz. Yine eşcinsel insanların aday yapılarak meclise göndermek istenildiğini görüyoruz. Kürt halkının değerleri bu mudur? Çok ciddi bir savrulma var. Kürt kardeşlerimizin, özellikle HDP'ye oy verecek vatandaşlarımızın bunu çok iyi düşünmesi gerekiyor." diyerek uyarıda bulundu.

"Bu halk özgür iradesiyle kimi istiyorsa ona oy versin"

Kürt seçmenlere yapılan tehdit ve baskıların altını çizen Oğuz, "Biz onlara diyoruz ki, bu halk Müslümandır, bu halkın değerleriyle bu halkı yönetin. Halka ideoloji dayatmayın, halka baskı uygulamayın. Bu halk özgür iradesiyle kimi istiyorsa, ona oy versin. Bu memleket hepimize yeter. Artık annelerin göz yaşları dinsin ve kendi içimizde barışı tesis edelim. Ama maalesef  'ya bendensin ya da hainsin' diyorlar. Böyle bir anlayış olamaz. Kürt milleti yüzyıllardır bu tek tipçi anlayıştan, bu baskıcı rejimlerden çok çekti." şeklinde konuştu.

"Biz iyiliği emredip kötülükten sakındırmak zorundayız"

Son olarak konuşmasında Peygamber Efendimizin (sav) bir hadisini örnek veren Oğuz, "Bizim temel görevlerimiz var. Birici temel görevimiz, Allah'a iman edip salih bir amel işlemektir. İkinci temel görevimiz ise, iyiliği emredip kötülükten sakındırmaktır. Biz iyiliği emredip kötülükten sakındırmak zorundayız. Bu namaz gibi, oruç gibi farzdır. Bakın bir hadis-i şerifte; 'Allah'u Teala Cebrail'e (as) emrediyor. Ey Cebrail git, falan memleketin kavmini toptan helak et. Cebrail diyor; Ey Allah'ım! Sen de biliyorsun ki o topluluk içerisinde 70 yaşında olan ve bugüne kadar göz açıp kapamak kadar kısa sürede dahi, sana isyan etmeyen bir kulun var. Onu da mı helak edeyim. Evet onu da helak et. O zat onlar günah işlerken, onlar zulüm işlerken karşı çıkıp tepki göstermedi.' İşte bu hadisi örnek alarak, biz de toplumumuzda yaşanan bu ahlaksızlara karşı çıkıp, tepki göstermek zorundayız." diyerek, konuşmasına son verdi.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir