• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
 Bingöl`de Yolcu Otobüsü Devrildi: 4 Ölü! (Yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Edinilen bilgiye göre, Hatay - Kars seferini yapan Muzaffer Gözkara yönetimindeki Has Bingöl Turizm firmasına ait 12 AS 003 plakalı yolcu otobüsü Bingöl`ün Karlıova İlçesi ile Erzurum`un Çat ilçesi arasında bulunan Herdo tepesinde saat 04.00`te rampayı indikten sonra virajı alırken buzlu yolda kaydı. Köprü inşaatı demirleri üzerine yan yatan otobüsün yolcuları, bir anda kendilerini can pazarında buldu. Çevreye savrulan yolculardan yaralılar, yoldan geçen araçlarda bulunanlar tarafından ambulanslara konularak hastanelere gönderildi.
 
Kazada sürücü 40 yaşındaki Muzaffer Gözkara ve hostes koltuğunda oturan muavin Enes Aytunç(23) olay yerinde, yolculardan 31 yaşındaki Mustafa Kaynak ile kimliği henüz belirlenemeyen bir yolcu olmak üzere toplam 4 kişi öldü.
 
Yaralılar, Çat Devlet, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Kazada yaralanan 30 yolcu şunlar:
 
Ahmet Yekta Aydın (4 aylık), Zeynep Koyun (21), Feyyaz Sert (21), Samettin Gürşe (59), Metinhan Ege (24), Metin Tukaç (40), İlyas Aktaş (65), Lamia Aksoy (25), Tuba Deli (17), Ebru Karbeyaz, Mehmet Turan, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı.
 
Diğer yaralılar Gülcan Özkan, 45 yaşlarında bir erkek, Ülkü Demirtaş (19), Tansu Bolat (16), Halil Baştacı (90), Cevdet Karasal (13), Ayşe Sönmez (13), Hüseyin Eken (28), Ozan Oki (17), Sabiha Zorba (49), Adem Zorba (25), Rabia Zorba (25) ise Erzurum Bölge Eğitim Araştırma, Ferhat Karasal, Mehmet Sağlamer, Arife Çaloğlu, Mehmet Kızıl, Bekir Kolutek (25),
Mustafa Kızılaslan (15) ve Funda Türkmen.
 
Kazada 4 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Yaralılardan 10 kişinin durumunun ağırt olduğu kaydedildi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, firma yetkililerinin Bingöl`den kaza mahalline gittikleri öğrenildi.
 
Ali Yıldırım-İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir