• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Türkiye`de Yapılması Gereken Büyük İşler Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu`nda dün saat 14.30`da yapılan konferansa konuşmacı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gündüz katıldı. Konferansı Öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler dinledi.
 
Konferansta konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gündüz, "Türkiye`de daha yapılması gereken büyük işler bulunuyor. Başta eğitim, sağlık, enerji, ulaşım ve haberleşme olmak üzere altyapı yetersizlikleri, kişi başına düşük gelir, teknolojik gelişmeler, yatırım politikalarındaki olumsuzluklar ve eğitim politikalarında sorunlar bulunmaktadır. Özellikle 2000 öncesi yıllarda ortaya çıkan ve sanayileşmenin bir yana bırakıldığı, üretken yatırımlardan vazgeçildiği rant ilişkilerinin egemen kılındığı bir ekonomik ortam bugün varlığını tamamen yitirmiş değildir. Türkiye yetişmiş insan gücü ve teknik deneyim birikimi ve önemli doğal kaynaklara sahip bir ülkedir. Artık düzenli bir gelişme sürecine girilmesi için ekonomik kalkınma altyapısının oluşturulması zorunludur" dedi.
 
Ekonomik kalkınmanın yapısal değişimle alakalı bir kavram olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gündüz, "Yapısal değişim toplumun yapısal, siyasal, hukuksal, yönetsel, kültürel, kurumsal, sağlık ve eğitim alanındaki değişimleri içermektedir. Bir ülkede kalkınmanın motoru olan keşif, icat ve yenilenmenin yeterli hız ve miktarda oluşabilmesi için üç faktörün- eğitim, AR-GE ve teknoloji transferi- uygun sosyal ekonomik ve politik koşullar ve kurumlar çerçevesinde birleşmiş olması ya da birleştirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu. 
 
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir