• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Revaklar İçin Girişimler Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - ŞUTSO E.Sabri Ertekin, Kâbe`yi çevreleyen Osmanlı revaklarının Şanlıurfa`ya getirilmesi için tekrar girişimlerde bulundu.
 
Bilindiği Üzere, geçtiğimiz yıl revakların yıkım kararı alınmış ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin revakların Şanlıurfa`ya getirilmesi için girişimlerde bulunmuştu. Önümüzdeki Aralık ayının ilk haftasında yıkılacak olan revakları Şanlıurfa`ya kazandırmak için Milletvekili Halil Özcan ile görüşen ŞUTSO Başkanı Ertekin, Özcan`dan diplomatik düzeyde girişimlerde bulunmasını talep etti.
 
Konu hakkında açıklama yapan Başkan Ertekin, "Revaklar için girişimlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından tasarlanan ve Ünlü Mimar Mehmet Ağa tarafından yapılan revakların, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz`in onayının ardından, 5 Aralık`ta yıkım işlemine başlanması bekleniyor. Bizler tarihi eserlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bu revakların ilimize kazandırılması için çabalamaktayız. Kâbe çevresinin genişletilmesi sebebiyle yıkım kararı alınan revaklar için en uygun şehir manevi kimliğinden dolayı Şanlıurfa`dır.


Ayrıca bu revakların Balıklıgöl çevresine yerleştirilmesiyle manevi atmosferi daha da yükseltecektir. Milletvekilimiz Sayın Halil Özcan ile bu konuyu görüştük ve revakların Şanlıurfa`ya kazandırılması için girişimlerde bulunmasını talep ettik. O da sağ olsun bu konunun üzerinde duracağını ve bizlere yardımcı olacağını ifade etti. İnşallah bu revakları ilimize kazandıracağız" dedi.
 
Mehmet Demir-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir