• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Depremzedelere Bir Darbe de Ev Sahiplerinden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Van`dan Mersin`e göç eden vatandaşlar için Kriz Masası kuran Mustazaf Der`in Mersin Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Taner, konuya ilişkin olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Taner, depremzede ailelerin depremden sonra bir darbe de ev sahiplerinden yediğini söyledi. Mağdur vatandaşların ev bulamadığını gören kimi ev sahiplerinin, normal değerinin çok üzerindeki meblağ ile evlerini bu vatandaşlara kiraladıklarını söyledi.

 

Van`dan göç eden ailelerden birinin, normal kirası 150 TL olan bir eve 275 TL ödeyerek oturduğunu ifade eden Taner, yine normal yıllık kirası 3300 TL olan başka bir evin, depremzedelere 4500 TL `ye kiralandığını söyledi.

 

Depremzedelere daha çok yardımcı olunması gerektiğini söyleyen Taner, "Bazı insanlar bunu fırsat bilerek kendilerine pay çıkartmaya çalışıyorlar. Bu insanlara; ancak `vicdandan yoksun İnsan denir` " diyerek fırsatçılığa tepki gösterdi.

 

Şuana kadar toplam 35 ailenin ev ihtiyaçlarını (halı,kilim,battaniye,koltuk takımı,mutfak eşyaları vb. ) giderdiklerini ifade eden Taner, Mersin`e gelen depremzedelere yardımlarının devam ettiğini söyledi.
 
Osman Öksüz-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir