• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmamın Teşvikiyle Mahalleli Hatim İndiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BARTIN - Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesi Yenimahalle Konutlar Camii İmam-Hatibi İbrahim Demirel, Kur`an-ı Kerim okunmasını teşvik etmek için her hafta mahalle halkının evlerini gezerek cüz dağıtıyor. Mahallenin 84 hanesinden altmışı haftada 2 hatim indiriyor.

Konutlar Camii İmam-Hatibi İbrahim Demirel, "Camimize hatim setleri aldık. Herkesin evinde aslında Kur’an-ı Kerim var, fakat sorumluluk edindiği zaman halkımızın Kur’an-ı Kerim okuması arttı. Ayrıca bilmeyen kardeşlerimize de öğretiyoruz. Bilen kardeşlerimizin de daha iyi pekişmesini sağlamak için gayret gösteriyoruz. Kur’an-ı Kerim’i daha güzel okuyabilmeleri için haftalık okumaya gerek duyduk ve cuma geceleri de hatim dualarını yapıyoruz. Altmış aileye bunu dağıtıyoruz. Haftalık iki tane hatim yapmış oluyoruz, dışarıda olan akraba ve tanıdıklarımızdan cüz almak isteyenlere ise telefonla bildiriyoruz.” dedi.

Haftalık cüz alanlardan 57 yaşındaki Abdullah Ekinci, "Hocamız her hafta bize cüzleri dağıtmak için evlerimize kadar geliyor. Bizleri böyle vesile kıldığı için hocamıza çok teşekkür ederim. Mahallemiz 1982’de meydana gelen heyelandan dolayı afet evleri konutları diye geçiyor. Altı aydan bu yana hocamız sağ olsun cüzleri dağıtıyor, haftada iki hatim yapmış oluyoruz." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir