• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
İdam kararlarına Muş`tan kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da verilen idam kararlarını İlke Haber Ajansı (İLKHA)`na değerlendiren Muş belediyesi ve STK`lar, idam kararlarına karşı tepki gösterilmesi gerektiğini belirtti.

İdam kararlarına karşı tepkisini dile getiren Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bütün dünyanın gözü önünde sivil bir iradeyle, halkın iradesiyle ve hiçbir silah kullanılmadan seçilmiş bir Cumhurbaşkanının, bu akıl yoksunlarının, ruh hastalarının kendi keyifleriyle yaptıkları darbelerle görevden indirmiş oldukları, bütün İslam âleminin ve insan olmanın üzüntüsü gereğidir.” dedi.

“Müslümanlar gür bir ses ile karşı çıkmalıdırlar”

Mursi`ye verilen cezanın kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Asya, “Kendi ülkelerinde idamı yasaklayan mantığın Mısır`da ve Ortadoğu`nun diğer ülkelerinde uygulanmasına seyirci kalmasının utancını yaşamalıdırlar. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘bir kötülük gördüğünüzde elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin. Bu da imanın en zayıf halkasıdır.` buyuruyor. Dilimizle telkin ediyoruz ve zalimler için yaşasın cehennem diyoruz.” diyerek Türkiye`deki ve diğer ülkelerdeki Müslümanların gür bir ses ile bu karara karşı çıkmaları gerektiğine dikkat çekti.

“Zulümler ve haksızlıklar ile Müslümanlar sindirilmeye çalışılıyor”

Yapılan zulmü, haksızlığı kınayarak ve lanetleyerek tepkisini ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Muş Şube Başkanı Aydın Suna, “Biz bu zulmü, haksızlığı, şiddeti kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu tür yapılan zulümler ve haksızlıklar ile Müslümanlar sindirilmeye çalışılıyor. İnşallah bu tür şeyler Müslümanların uyanışına, birlik ve beraberliğine vesile olur. Müslümanların ellerinden ne geliyorsa bir araya gelip karşı çıkmaları lazım. Müslümanlar meydanları ve her tarafı inletmeli. Bu zulme ve haksızlığa karşı her yere duyurulmalı. Müslümanların biran önce silkinmeleri gerekiyor. Ve Müslümanlar tek vücut olmalıdırlar.” şeklinde konuştu.

“İdam kararlarına ben Muhammed ümmetinin bir parçasıyım diyenlerin tepki göstermesi gerekir”

Özgür-Der Muş Şube Başkanı Erdal Eker ise “İhvan, Müslümanların iradesi ve sesidir. Bizler de kardeşlerimize selam yollamak onların yanında olduğumuzu göstermek, ispat etmek için çalışmamız gerekir. Suni sınırlarının, ulus sınırlarının bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararları Türkiye`nin her yerinde ben Muhammed ümmetinin bir parçasıyım diyenlerin ses vermesi, tepki göstermesi gerekir.” ifadelerini kullandı. (Sezer Özer - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir