• DOLAR 32.451
  • EURO 34.507
  • ALTIN 2467.74
  • ...
Memur-Sen Mursi için alanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkûm edilmesini Memur-Sen, Mısır Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Ankara Kuğulu Park'da bir araya gelen Memur-Sen üyeleri hep birlikte Mısır Büyükelçiliğine yürüdüler.

Yürüyüş esnasında, "Yakılacak sehpalar yok olacak kuklalar", "Katil cunta İsrail`e kukla", "İhvan`a selam direnişe devam", "Firavun Sisi hesap verecek", "Kahrolsun zalimler işbirlikçi hainler", "İhvan üzülme ümmet seninle", "Bir Musa gelecek Firavun'u yıkacak", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Seyyit Kutup, El Benna selam olsun İhvan`a" şeklinde sloganlar atıldı.

"Katillerin verdiği kararı tanımıyoruz"

Büyükelçilik önünde toplanan kitleye seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır`da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor,  silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır" ifadelerin kullandı.

 "İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir"

Mursi`ye ve Mısır halkına karşı sergilenen haksız, hukuksuz kararların ve düzenlenen saldırıların alçakça olduğunu belirten Yalçın, despotizmi şiddetle kınadıklarını söyledi.

Yalçın, "İdam kararları Mısır`daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir" dedi.

 "İzzetli duruşu cezalar teslim alamaz" 

Sözleri sıklıkla sloganlarla kesilen Ali Yalçın, "Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz” dedi.

Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

“İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Kazanacağız… Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır`a Ortadoğu`ya özgürlük direnişle gelecek" diye konuştu.

 "Batı'nın ikiyüzlü tutumu gün yüzüne çıktı"

Konuşmasında Batı'nın çifte standart uygulamalarına da tepki gösteren Ali Yalçın, cunta zihniyetinin Mursi`nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düştüklerini söyledi.

Yalçın, “Bugün Muhammed Mursi`yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak oluyor. Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını,  ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz.  Son hukuksuz karar ve Batı`nın sessizliği dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttu. Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı. Bunlar Sisi sever… Bunlar kan içici vampirler. Bunlar tüm değerlerimize savaş açan kapitalist cinayet şebekesi. Hepsini kınıyor, lanetliyoruz. Sahte demokrasileri de, insan hakları anlayışları da yere batsın…Yok onlara bir çağrımız, yok onlardan bir beklentimiz." ifadelerini kullandı.

"Ayağa kalk ey ümmet"

Mısır halkının tüm zorbalıklara rağmen direnişten hiç vazgeçmediğini ifade eden Ali Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  

“İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin. Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz. Mahkemelerde hesap verenler Mursi`ler değil Sisiler, Esed`ler ve onların küresel ortakları olana kadar vazgeçmeyeceğiz.” (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir