• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2461.5
  • ...
Cobra Helikopterin Satışına Onay!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD yönetimi, sözkonusu satışla ilgili olarak 28 Ekim`de Kongre`ye resmi bildirimde bulunmuştu. Mevzuata göre, bir NATO müttefikine silah satışı konusunda Kongre`ye resmi bildirimde bulunulmasından sonraki 15 gün içerisinde, Kongre`nin satışın engellenmesi veya teklifin yeniden düzenlenmesine yönelik bir tasarı geçirmemesi halinde, bu satışlar otomatikman onaylanmış oluyor.
 
Türkiye`ye, aralarında Super Cobra helikopterlerinin de olduğu 111 milyon dolar değerindeki askeri teçhizat satışı konusunda da bu 15 günlük sürenin hafta sonunda dolması ve bu sürede Kongre`de aleyhte bir tasarının kabul edilmemesiyle birlikte, satışa ilişkin Kongre`deki onay süreci tamamlanmış oldu. Helikopterlerin şimdi, teknik sürecin tamamlanmasının ardından birkaç ay içerisinde Türkiye`ye teslim edilmesi öngörülüyor.

Demokrat Kongre üyeleri Shelley Berkley ile Eliot Engel`in başını çektiği bir grup Temsilciler Meclisi üyesi, bu ay başında, sözkonusu satışı engellemek için Kongre`ye ``ortak karar tasarısı`` sunmuş, ancak 15 günlük sürenin dolması nedeniyle bu girişim sonuçsuz kalmış oldu.

HABER 7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir