• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Hırsızlar sadaka kutusu çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde bir kuruyemiş dükkânına giren hırsız ya da hırsızlar, yaklaşık bin TL`lik ürün ve dükkanda bulunan sadaka kutusunu çalarak, kayıplara karıştılar.

Alınan bilgilere göre olay, Bağlar ilçesi Barış Caddesi üzerindeki bir kuruyemiş dükkânında meydana geldi.

Cuma gecesi işyerinin kepengini kırarak içeriye giren hırsızlar, yaklaşık bin TL`lik ürün ve dükkândaki sadaka kutusunu da çalarak, kayıplara karıştılar.

Aynı dükkânda bir ay içinde 4 hırsızlık olayı

İşyeri sahibi Mahmut Adil, dükkânında bir ay içerisinde toplam 4 defa hırsızlık olayı yaşandığını belirtti.

Hırsızların, son hırsızlık olayında ihtiyaç sahipleri için topladığı yardımların bulunduğu sadaka kutusunu da çaldıklarını söyleyen Adil, “Yaklaşık 12 yıldır esnafım. Yalnız, son zamanlarda çektiğimiz eziyeti bir Allah bilir, bir de biz biliriz. Bir ay içinde 4 sefer işyerimi soydular. Ne bulsalar, önlerine ne geldiyse aldılar. Son hırsızlık olayında sadaka kutusunu da çaldılar.” dedi.

“Emniyetin bize bir faydası yok”

Polislerin ilk hırsızlık olayında konunun üzerinde hassasiyetle durmadığı iddiasıyla emniyete başvurmadığını kaydeden Adil, “İlk hırsızlık olayında emniyet geldi. Tüm işlemlerini yaptı, parmak izlerini aldı. Hiçbir netice çıkmadı. Aradan 15 gün geçti, aynı sorunu bir daha yaşadık. Emniyetin bize bir faydasının ve güvencesinin olmadığını görünce boş verdik. Artık devlette bir umudumuz yok.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir