• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Van`da aıtısı çocuk 8 kişi donarak öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırındaki Hangedik Mahallesi yakınlarında sınırdan yaşadışı yollarla giriş yapan Afganistan uyruklu 33 kişiden altısı çocuk biri kadın 8 kişi donarak öldü.

Çaldıran ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırının sıfır noktasında bulunan Hangedik Mahallesi yakınlarında sabaha karşı 04.00 sıralarında devriye görevi yapan Piyade Sınır Hudut Karakolu'na ait askerler, dolu yağışının etkili olduğu bölgede bir grup göçmenle karşılaştı. Askerler, göçmenlerden altı çocuk ve bir kadının donarak hayatını kaybettiğini belirlerken, geriye kalanları ise olay yerine çağırdıkları araçlarla Çaldıran ilçe merkezine getirdi.

8 kişi Çaldıran Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumları ağır olan 5 kişi Van'a sevk edildi. Bu kişilerden birinin daha hastanede hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililer üç kişinin tedavisinin Çaldıran'da sürdürüldüğünü, durumları iyi olan 18 kişinin de ihtiyaçlarının karşılanması için Çaldıran Tabur Komutanlığı'na alındığını ve burada ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Bu haberler de ilginizi çekebilir