• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
5 yılda bitirilemeyen yola tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 Mart 2010 tarihinde ihalesi yapılan Bingöl-Genç arasındaki 18 kilometrelik duble yol, aradan geçen 5 yıla rağmen tamamlanamadı.

Genç ilçe çıkışı ile TOKİ İçmeler mevkii arasında kalan yolda çalışmalar tamamlanırken içmeler mevkii ile Bingöl girişi arasında ise her hangi bir çalışmanın yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Bingöl-Genç arasında yolcu taşımacılığı yapan S.S. 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Rıza Aktekin, çalışmalara bir an evvel başlanılması gerektiğini söyledi.

Aktekin, “Çalışma mevsimi başlamasına rağmen herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. 18 kilometrelik kısa bir yol çalışması için arazi koşulları çok elverişli olmasına rağmen, duble yol adeta yılan hikayesine dönmüştür. Bu 5 yıllık süre zarfından yolun ancak 3’te 2’lik bir kısmı yapılabildi. Her nedense yol bir türlü bitirilmek istenmiyor. İçmeler mevkii ile Bingöl girişi arasında kalan ve yapılmamasından kaynaklı birçok ölümlü kazanın meydana geldiği bu yolun yapılması için daha kaç kazanın ve ölümlerin yaşanması bekleniyor.” şeklinde tepki gösterip, çalışmalara bir an evvel başlanılmasının gerektiğini belirtti. (Nihat Kanat-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir