• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
Mardin'de Ahilik kutlamaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Ahilik Haftası” etkinliklerinin startı verildi. Sabah saatlerinde düzenlenen törende Ahi kelimesinin ne anlama geldiği ve ahilik geleneğinin nasıl başladığı hususunda Mardin Ticaret İl Müdürü Ahmet Bilgiç ve MESOB Başkanı Doğan Gazan kısa birer konuşma yaptılar.

Daha sonra Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan ve beraberindeki oda başkanlarının yer aldığı kutlama komitesi, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ ziyaret etti. Komite üyeleri, Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Vali Ömer Faruk Koçak’a bilgiler verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mardin Valisi Koçak, tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik haftasını kutladı. Ahiliğin ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını belirten Koçak, esnaf ve sanatkarlığın meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ile harmanlayarak ideal yolunda topluma ulaşma yoluna ışık tuttuğunu belirtti. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir