• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
`Oğluma 40 gün boyunca işkence yaptılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllar 1994`ü gösterdiğinde, yaptığı İslami çalışmalar nedeniyle gözaltına alınan, çeşitli işkencelerden geçen ve tutuklanıp 21 yıldan bu yana cezaevinde bulunan Hasan Süslü`nün annesi Fadime Süslü, bir anneler gününü daha evladından uzak geçirdiğini ve oğlunun ömrünü zindanlarda annesiz geçirdiğini anlattı.

Bugüne kadar yaşadıkları acıları ve mağduriyetleri İlke Haber Ajansı`na anlatan Fadime Süslü, oğlunun sırf İslami duyarlılığı sebebiyle 1994 yılında gözaltına alındığını, 40 gün boyunca çeşitli işkencelere maruz kaldığını ve 21 yıldan bu yana da tutuklu bulunduğunu söyledi.

Oğlu Hasan ile bir hafta önce telefonda konuştuğunu söyleyen Fadime Anne, uzun zamandan beridir oğlunu göremediğini bu yüzden de hastalandığını ifade etti.

Kendilerine yapılanların zulüm olduğunu söyleyen Fadime Süslü, “Allah bize bu zulmü yapanların yanına kâr bırakmasın. Oğlum daha 17 yaşındaydı. Camiden çıkarıp cezaevine koydular. 21 senedir yatıyor. Temiz ahlaklı, namazında niyazında bir çocuktu. Allah, hakkımızı yanlarına bırakmasın.” diyerek tepki gösterdi.

“Oğluma ağır işkenceler yapmış, aç ve susuz bırakmışlar”

“Oğlum Hasan, babasının yanında çalıştığı sıralarda öğle yemeği için eve gelecekti ancak gelmedi.” diyen Fadime Anne, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak onun yerine polisler geldi. Oğlumu sordular, bilmediğimi söyledim. Günlerce evimde kaldılar ve evimize girmemizi de yasakladılar. Oğlum 40 gün ortadan kayboldu. Babasıyla aramadığımız yer kalmadı. En sonunda tutuklanıp cezaevine konulduğunu duyduk. Ziyaretine gittiğimde, biri pencerenin önüne geldi. Kendisine oğlumu çağırmasını söyledim. O kişinin bana verdiği cevap şuydu: ‘Ana benim ben! Beni tanımadın mı?` O an sanki ruhum çıktı, kalbim paramparça oldu. Oğlumu tanıyamamıştım. Ağır işkenceler yapmış, aç ve susuz bırakmışlar. Bu sebeple onu tanıyamadım.”

“Oğlumun suçsuz olduğuna inanıyorum ve yeniden yargılanmasını istiyorum”

Oğlunun 40 gün boyunca işkenceler altında sorgulanıp ifadesinin alındığını belirten Fadime Süslü, oğlunun suçsuz olduğunu ve yeniden yargılanmasının önün açılması için çağrıda bulundu.

“Ergenekon ve terör olaylarından dolayı cezaevlerinde yatan suçlular serbest bırakıldı.” diyen Fadime Anne, “Bizim oğlumuzu neden bırakmadılar. Suçu neydi? Namaz kılmak mı? Kur`an dersi vermek mi? Yoksa dindar bir kişiliğe sahip olmak mı?” şeklinde konuştu.  (M. Sıddık Bilge / Emrah Deniz – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir