• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Suriyeli çocuklar hurda toplayarak ailesini geçindiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki iç savaştan kaçarak Türkiye`nin büyük kentlerine göç eden Suriyeli sığınmacılar arasında yoksulluk giderek artarken, Suriyeli çocukların hurda toplayarak ailelerini geçindirmeleri, içinde oldukları kötü durumu gözler önüne seriyor.

Gaziantep`te resmi rakamlara göre 300 bin Suriyeli sığınmacının, yaklaşık 30 bini kamplarda kalırken geri kalan 270 bini ise, şehir merkezinde kalıyor. Çoğu anne ve babasını Suriye`deki iç savaşta kaybetmiş olan Suriyeli çocukların yaşları 7 ile 14 arasında değişiyor. Kentte yaşayan 60 bin eğitim çağındaki Suriyeli çocuk, eğitim alma yerine kâğıt ve plastik toplayarak ailelerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Gaziantep`in en işlek caddelerinde kendilerinden büyük el arabaları ile gün boyunca çöp konteynırlarını karıştırarak topladıkları kartonları hurdacılara sattıklarını ve kazandıkları parayı anne ve babalarına verdiklerini dile getiriyorlar.

Gaziantep`in birçok noktasında, özellikle akşamları, karton, atık plastik, demir ve kâğıt toplayarak ailelerini geçindirmeye çalışmaları, içinde bulundukları kötü durumu gözler önüne seriyor.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir