• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İttihad Uleması`ndan Abdullah Yıldız`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

doğruhaber / İstanbul

İstanbul`a gelen İTTİHAD genel başkanı Molla Enver Kılıçaslan, genel başkan yardımcısı Molla Mehmet Şenlik ile Müderris Molla Abdurrahman İçlek, Namaz Platformu Başkanı Abdullah Yıldız Hoca`yı ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, önemli konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede önemli konulara değinen Abdullah Yıldız Hoca, okullardaki çalışmalarından bahsederken, öğrencilerin içinde bulunduğu durumun ciddiyetini dile getirdi. Bu çocuklara karşı daha duyarlı olunmasının gerekli olduğunu söyleyen Yıldız, “İmam hatip okuduğu halde ibadi meselelere gerekli hassasiyetin farkında olmayan birçok öğrenci vardır. Bu alanda bir boşluk vardır. Bu boşluk acilen doldurulmalıdır.” dedi.

İslam davetçileri kardeşliğin farkında olmalı
Ziyarette konuşan Molla Enver Kılıçaslan da, bulundukları bölgede de aynı tehlikenin var olduğunu ve bazı fraksiyonların halkı yozlaştırmak için gençliği edepten hayasızlığa çekmek için çok ciddi ve planlı bir çalışmanın içinde olduğunu söyledi. Kılıçaslan, “Bu hezeyana karşı Müslüman âlimler olarak, İslam davetçileri olarak, uhuvvet ve kardeşliğin öneminin farkında olmalıyız.” diye konuştu. Daha sonra Kılıçaslan, bölgedeki diğer şer odaklarının kirli çalışmalarından bahsetti.

İrtibatsızlığın çok kötü sonuçlar doğurduğunu ve vahdetin önemli olduğunu söyleyen Kılıçaslan, “Biz Müslümanlar olarak en azından birbirimize karşı kardeşliğimizi muhafaza etmeliyiz. Fasıkın getireceği haberlere itibar etmemeliyiz.” dedi.

İTTİHAD Olarak Kardeşliğe Hazırız
Aynı konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Muhammed Şenlik Hoca ise “Bugün biz Müslümanlar olarak eleştirmekten bir fayda sağlayamayız. Geçmişteki meseleleri pişirip pişirip öne getirmekte ümmetin bir faydası yoktur. Bugün bunlardan ziyade ittifakı konuşmaya, ittifak edeceğimiz konularda biraraya gelmeye ihtiyaç vardır. Bu konuda acilen ne gerekiyorsa hemen yapılmalıdır. Bu adımı herkesten önce biz atmalıyız. Bu minvalde ne gerekiyorsa İTTİHAD olarak yapmaya hazırız. İrtibatsızlıktan dolayı, biz kendimizi birbirimize anlatamıyoruz. Bu gün Müslümanların birbirlerine ihtiyacı vardır. Müslümanların birbirlerinin tecrübelerine ihtiyacı vardır. Bu tecrübeler bir hazine gibi ortada duruyor, gereksiz ihtilafları konuşacağımıza bu ortada duran hazineden istifade edelim. Ortadoğu`da devam eden bu paradigma nereye kadar gidecek? Bu duruma İTTİHAD olarak yüreğimiz yanıyor. Biz ayrıkları konuşmuyoruz ve konuşmamalıyız da! Bu ayrılıkları konuşmakta fayda görmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ehli Kıbleyi Tekfir Edemeyiz
Molla Şenlik, “Ehli kıbleyi tekfir etmediğimiz gibi, İslami değere hakaret edenleri de kabul etmiyoruz. Bu ümmetin vasata ve itidale ihtiyacı vardır. İnsanlara örnek olmak gerekir. Ama bu gerekliliği başkasında değil, evvela kendimizde göstermeliyiz. Bizim de örneğimiz Peygamber (A.S) olmalıdır. Bu vasatı oluşturmak Müslümanları birbirlerine yakınlaştırmak için İTTİHAD olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İnsanlarda kusur varsa bizde de kusur vardır bütün bunlara rağmen bir araya gelmeliyiz. Birbirimizi harekete geçirmeliyiz özellikle de toplum içinde etkin olan hocalar, âlimler birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmelidir.” dedi.

Kendimizi İfade Edecek İmkanımız Yoktu Diye Her Türlü İftiraya Uğradık
Şenlik Hoca, 90`lı yıllardaki Kürt bölgesinde dindar insanlara yapılan Mezalimliklerde uğradıkları iftiralara atfen de, “Bir zamanlar bölgedeki Müslümanlara çok iftiralar edildi. Bu Müslümanlar o gün için kıt imkânlardan, şartların yetersizliğinden kendilerini ifade edecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir